Maros megyei prefektus: Nincs törvényes alapja a kétnyelvű utcanévtábláknak

2017. június 13. 12:18

Lucian Goga prefektus fenntartja a marosvásárhelyi Dózsa György út kétnyelvű utcanévtábláinak leszerelésére vonatkozó utasítását. Szerinte ugyanis nincs törvényes alap a kétnyelvű táblák kihelyezésére.

2017. június 13. 12:18

Az erdélyi Maros megye prefektusa, Lucian Goga május végén a helyi közigazgatás működését szabályozó törvényre hivatkozva háromnapos határidőt adott a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalnak a Dózsa György út magyar utcaneveinek az eltávolítására, később viszont egy olyan önkormányzati határozat bírósági érvénytelenítésével magyarázta a felszólítást, amelyik nem a kétnyelvű utcanévtáblákról szólt.

„Semmi bajom senkivel, de a prefektusi hivatal úgy tekinti, hogy nincs törvényes alap az utcák kétnyelvű feliratozására. A törvény csak a településnevekre és az intézménynevekre vonatkozik, nem terjed ki az utcanevekre is” – jelentette ki a prefektus.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2017. június 13. 19:20
Mintademokrácia. Aham. :)
Akitlosz
2017. június 13. 16:59
"Lucian Goga prefektus fenntartja a marosvásárhelyi Dózsa György út kétnyelvű utcanévtábláinak leszerelésére vonatkozó utasítását. Szerinte ugyanis nincs törvényes alap a kétnyelvű táblák kihelyezésére. " Igen? Ez meglep. Ha igaza van, akkor az nagyon nagy baj, akkor még sokkal rosszabb a helyzet, mint gondoltam. Eddig úgy gondoltam, hogy nem a romániai törvényekkel van a fő baj, hanem inkább csak azzal, hogy nem tart(at)ják be azokat.
flesh ripper
2017. június 13. 16:53
Az a büdös oláh migráncs bokros teendőinek és feladatkörének listája: 1. Az őshonos, Erdély-alapító magyarok szekálása. 2. Az őshonos, erdélyi, városalapító és építő magyarok elleni uszítás. 3. Az őshonos, erdélyi magyarok iránti, a délbálkanról besomfordáló oláhok irigységének hergelése. 4. Az egységes, ezerszázötven éves Nagymagyar Királyság, benne Erdélyország (az Erdélyi Fejedelemség), alapító nemzete elleni folyamatos pitiáner oláh áskálódás. (Párszáz éve, az oláhság csupán megtűrt, neolatin szófoszlányokat tartalmazó szlávo-albán-török (kucovlach) nyelvjárást motyogó hegyi migránsok, nyájterelgető törzsek voltak. Lám, mennyire elszemtelenedtek! A tanulság az, hogy a migránsok, a határokon besomfordáló, beszivárgó néperk, törvényszerűen elszemtelenednek. Lám Németorszáág, Franciaország, stb. példája: hamarosan nem a franciák, nem a németek fogják uralni országukat, a német, francia, stb. nyelvű utcatáblákat tiltani fogják az iszlamista prefektusok!)
Szívemből magyar
2017. június 13. 16:48
Érdemes volt őket feltétel nélkül az eu-ba szavazni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!