Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Macron miatt szakad a francia jobbközép

2017. június 21. 13:05

A jobboldali Republikánus Párt macroni reformpolitikát támogató tagjai új frakciót alapítanak a francia nemzetgyűlésben.

2017. június 21. 13:05

Az Emmanuel Macron francia államfő politikáját támogatni kívánó jobboldali képviselők önálló frakciót alakítanak a nemzetgyűlésben a centrista UDI párt képviselőivel – jelentette be szerdán Thierry Solere, a csoport vezetője, aki az elnökválasztási kampányban Francois Fillon konzervatív jelölt szóvivője volt. Ezzel kettészakad a legnagyobb francia ellenzéki párt, a jobbközép Köztársaságiak.

„Egy új frakció létrehozásán dolgozunk, amely új erő lesz a parlamentben” – mondta Thierry Solere, az UDI elnökével, Jean-Christophe Lagarde-dal tartott közös sajtótájékoztatóján a nemzetgyűlésben. A frakció „konstruktívan lép fel a kormány azon reformjaival szemben, amelyekre az országnak szüksége van” – tette hozzá.

Az új politikai erő a harmadik legnagyobb lesz a nemzetgyűlésben.

A Köztársaságiak 112 mandátumot szereztek a vasárnapi nemzetgyűlési választásokon. Képviselőik közül mintegy húszan indították a frakcióalapítási folyamatot, amelyhez csatlakozott az UDI 18 képviselője. Az új nemzetgyűlés hétfőn ül össze először, a frakciók kedden alakulnak meg.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aleb19
2017. június 21. 14:47
a bilderberg es rothchild fizetesi listajan levok leleptek... van ez igy neha
gabor7th
2017. június 21. 13:43
Megvolt a választás most jöhet a feketeleves. Mégis mit vártak? Csomó baloldali átmenekült oda abból a pártból amit teljesen leamortizáltak.
Hanita
2017. június 21. 13:31
Legalább van külön nevük és tisztul a köztársasági párt. Macron bukása esetén mehetnek a süllyesztőbe.
zakar zoltán béla
2017. június 21. 13:30
AlaCool!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!