Visszavonulhat a német AfD elnöke

2017. április 01. 12:37

A politikától való visszavonulását fontolgatja Frauke Petry, az EU- és eurókritikusságáról, valamint bevándorlás ellenzéséről ismert német AfD (Alternatíva Németországért) párt elnöke. Rendezné az életét.

2017. április 01. 12:37

Frauke Petry, az EU- és bevándorláskritikus német AfD (Alternatíva Németországért) párt elnöke a politikából való visszavonulását fontolgatja. A 41 éves Petry a német Tagesspiegelnek adott interjúban beszélt erről.

Petry alig két éve buktatta meg az AfD-t alapító Bernd Luckét, hogy keményen fogalmazó, populista EU- és migráció-kritikus pártot faragjon az eredetileg az euró rendszerét kritizáló értelmiségiekből és üzletemberekből álló pártból. Az AfD népszerűsége felívelt, ám idén, az őszi szövetségi parlamenti választás évében visszaesett: jelenleg 10 százalék körül mérik a pártot, miközben a kormányzó kereszténydemokraták és a szocdemek egyaránt 32-32 százalékon állnak.

„Sem a politika, sem az AfD nem alternatíva nélküli számomra” – mondta Frauke Petry. Szerinte érdemes időről időre átgondolnia az embernek a saját életét. A politika előtt kémikus-üzletasszonyként dolgozó Petry elmondta: hatalmas igénybevételt jelentett számára az elmúlt négy év az AfD-ben, ami miatt búcsút inthetett a rendezett életnek.

Petry négy gyermeket nevelt evangélikus lelkész férjével, de 2015-ben elvált tőle, mert viszonya lett a párt észak-rajna-vesztfáliai elnökével, Marcus Pretzellel. Petry és Pretzell azóta összeházasodott és Petry ötödik gyermekét várja.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2017. április 02. 13:25
Frauke Petry, a fénylő tekintetű.
Baribál
2017. április 02. 08:25
A párváltás nem erény, de legalább szül(t) négy gyereket. Ezzel többet tett Németországért, mint a legtöbb német.
szancso
2017. április 02. 05:38
Én elolvastam az AfD programját, mely majdnem teljes egészében a CDU ca. 15 évvel ezelőtti progtamja, kivétel a migráns kérdés, bár ott is csak arra hivatkoznak, hogy a meglévő törvényeket kell betartatni. Petry, annak ellenére, hogy szimpatikus, egy nagy hibát követett el , amikor média nyomásra, Höcker kizárását a pártból támogatta. Többen karrierizmussal vádolják - van benne valami - és azt vetik a szemére, hogy jelen pillanatban nem a párt fontos neki, hanem csak a bejutása a parlamentbe.
OrangeOrder
2017. április 01. 23:12
Gondolom, kapott valami kedves üzenetet, hogy vigyázzon a kocsija fékolajára, ilyesmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!