Trump a fegyverlobbi igaz barátjának tartja magát

2017. április 29. 09:53

1983 óta Donald Trump az első hivatalban lévő amerikai elnök, aki részt vett és fel is szólalt a Nemzeti Lőfegyver Szövetség éves országos konvencióján. Megerősítette a fegyverlobbi támogatását, egészen pontosan azt mondta: „van egy igaz barátotok a Fehér Házban”. Trump egyébként beszélt arról is, hogy indulni akar a 2020-as elnökválasztáson, ahol szerinte „Pocahontas”, vagyis az indinán származású Elizabeth Warren lesz az ellenfele.

2017. április 29. 09:53

Donald Trump amerikai elnök megerősítette támogatását a lőfegyverlobbinak, mondván: „van egy igaz barátotok a Fehér Házban”.  Az elnök az amerikai fegyverlobbi fő erejének számító Nemzeti Lőfegyver Szövetség (NRA) atlanti konvencióján mondott beszédet pénteken délután. 34 év után ő az első hivatalban lévő elnök, aki részt vett az NRA évente megtartott országos konvencióján. Legutóbb 1983-ban Ronald Reagan tisztelte meg a rendezvényt, és beszédet is mondott a korlátlan fegyverviselés joga mellett kiálló, nagyhatalmú szervezet tanácskozásán. 

Trump, aki mindig is híve volt a szabad fegyverviselésnek és támogatója az NRA-nek, beszédében leszögezte: „támogattatok engem és támogatni foglak titeket”. Majd leszögezte, hogy az amerikai alkotmány második cikkelyében garantált fegyverviselési jog elleni, nyolc éven keresztül tartó támadásoknak vége. „A szövetségi hivatalok többé nem zaklatják a törvénytisztelő fegyvertulajdonosokat. A kormányzat többé nem próbálja meg aláásni az amerikaiaknak kijáró jogaitokat és szabadságotokat” – fogalmazott. Beszédében az elnök megismételte a tavalyi választási kampányban tett ígéretét a fegyvertulajdonosok jogainak további kiszélesítésére és az elődje, Barack Obama idején bevezetett korlátozások feloldására. Februárban egyébként már tett is lépéseket: aláírta azt a rendeletet, amely ismét lehetővé tette, hogy a bizonyos mentális betegségekkel küszködők is vásárolhassanak fegyvereket. 

Atlantában Donald Trump – az első kommentárok tanúsága szerint – sokakat meglepett azzal, hogy utalt a következő, 2020-ban esedékes elnökválasztásra. Kifejtette, hogy várható ellenfele a demokrata párti szenátor, Elizabeth Warren lesz, aki nem viseltetik baráti érzelmekkel az NRA iránt, és valószínűsíthetően korlátozná a fegyverviselési jogokat. Ezzel Trump lényegében megerősítette azt is, hogy 2020-ben ismét indulni akar az elnökválasztáson. Elizabeth Warrent egyébként, akárcsak a tavalyi elnökválasztási kampány idején, ezúttal is Pocahontasnak nevezte. „Minden bizonnyal Pocahontas lesz a demokraták elnökjelöltje” – mondta utalva a massachusettsi szenátor indián gyökereire.

(MTI)

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2017. április 29. 21:36
"Trump a fegyverlobbi igaz barátjának tartja magát" Hülye ez, mint a legtöbb amcsi elnök. Cowboy-osdit játszanak: aki nem teszik nekik, azt majd jól lelökik. A béke meg a demokrácia jegyében.
Akitlosz
2017. április 29. 17:50
Elizabeth Warren tiszta fehérnek tűnik, nem is írnak róla semmi indiános dolgot az életrajzában. Nem sok indián őse lehetett, ők is jó régen. Egyáltalán nem látszik meg rajta.
Akitlosz
2017. április 29. 16:26
Azért ahhoz, hogy ebből az emberből amerikai elnök lehessen kellett a kétpártrendszer és az is, hogy egy boszorkány volt az ellenfele.
Akitlosz
2017. április 29. 16:24
Amerikában még mindig menő leszólni az indiánokat? Erre valahogyan nem terjed ki a liberális véleményterror mi? Ennek örömére hallgatok is egy kis TÉNYLEG AMERIKAI zenét. https://www.youtube.com/watch?v=8yKxXo75wXk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!