Orosz kapcsolatok: szenátusi bizottság tervezi kihallgatni Trump vejét

2017. március 28. 18:23

Jared Kushnert, az amerikai elnök vejét és tanácsadóját a szenátus hírszerzési bizottsága orosz hivatalos személyekkel még decemberben a Trump-toronyban tartott találkozókról kérdezné ki.

2017. március 28. 18:23

Jared Kushnert, az amerikai elnök vejét az USA szenátusának hírszerzési bizottsága akarja kihallgatni az elnök munkatársainak orosz kapcsolatairól. A bizottság azt vizsgálja, hogy Moszkva beavatkozott-e az előző évi amerikai elnökválasztásba a republikánusok javára – számol be a Euronews. 

Kushnert az előző év decemberében a Trump-toronyban tartott találkozókról kérdeznék ki, amiken az amerikai orosz nagykövet és egy orosz bank vezetője vett részt. Kushner már az elnökválasztási kampányban is már tanácsadója volt apósának, majd hivatalos, szenior tanácsadója lett az elnöknek, így a legtöbb külföldi vezetővel folytatott megbeszélésen ott volt. 

Demokrata képviselők szerint a bizottság republikánus vezetője, Devin Nunes a titkos fehér házi látogatásai miatt nem vezetheti hitelesen a vizsgálatot.

„Egészen biztosan nem normális dolog olyan információt kapni a bizottság elnökeként, amelyet nem oszthatsz meg a saját bizottsági tagjaiddal, de az elnökkel sem, főleg, ha a vizsgálat az elnök munkatársaira is vonatkozik” – mondta Adam Schiff demokrata kongresszusi képviselő.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2017. március 29. 10:49
A szenátusi meghallgatás, vagy kikérdezés miért fordul "kihallgatássá", amikor az a magyar nyelvben kifejezetten negatív asszociációt kelt, hiszen a kihallgatás vádlottal szemben szokott zajlani?
noMores
2017. március 29. 07:05
Tiborcz2 Orban nyomaban...
Gyéressy Károly
2017. március 28. 23:10
Egy zsidó és az oroszok? Jaj, mit kell ilyenkor egy ballibának gágognia?
duzur
2017. március 28. 21:12
Igy néz ki tehát egy tipikus fiatal izraelita?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!