Bíróság elé áll Nicolas Sarkozy

2017. február 07. 10:59

Sarkozy a megengedettnél többet költött 2012-es elnökválasztási kampányában, mindezt pedig a nagygyűléseket szervező kommunikációs cég hamis számláival és kettős könyveléssel igyekeztek elfedni. Az ügyben Sarkozy mellett további 13 embernek kell bíróság elé állnia.

2017. február 07. 10:59

Nicolas Sarkozy volt francia államfőnek is bíróság elé kell állni a további 13 gyanúsítottal együtt a 2012-es elnökválasztási kampány törvénytelen finanszírozása miatt, miután az exelnök és a pártja többet költött el a megengedettnél – közölte kedden a párizsi ügyészség.

Az ügyben 2014 márciusában kezdődött vizsgálat, miután egy sajtóbeli leleplezést követően Jérome Lavrilleux, a volt államfő kampányának helyettes vezetője elismerte: Nicolas Sarkozy kampányának bizonyított túlköltekezését a nagygyűléseket szervező kommunikációs cég, a Bygmalion hamis számláival és kettős könyveléssel próbálta meg fedezni a párt. 

Az elmúlt években 13 ember ellen emeltek vádat a hamis számlázásban való részvétel gyanúja miatt, valamennyien a kampány, a párt vagy a kommunikációs cég vezetői voltak. A volt elnök ellen – aki a jobboldal tavaly novemberi államfőjelölt-állító választásán elszenvedett veresége után visszavonult a politikai élettől – egy évvel ezelőtt indult eljárás az ügyben. (MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
George Soros 2.0
2017. február 07. 12:43
Le pen a végén tényleg megnyeri, ha a klasszikus jobboldal lenullázák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!