Csak a szokásos: újabb börtönlázadás Brazíliában

2017. január 25. 08:17

A káoszt kihasználva legalább ötven rabnak sikerült megszöknie. A januári börtönlázadásokban eddig összesen 140-en haltak meg.

2017. január 25. 08:17

Újabb lázadás kezdődött egy brazil börtönben – a foglyok a botrányos életkörülmények, a büntetőintézet túlzsúfoltsága ellen tiltakoztak. Legkevesebb 50 rabnak sikerült elmenekülnie a káoszban.

Brazíliában január elseje óta összesen 140-en vesztették életüket a különböző börtönlázadásokban.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. január 26. 16:08
Ha szeretnéd tudni milyen egy érett "multikultúrális" táradalom, brazília tökéletes példa rá. Előbb a portugálok gyarmatosították, majd franciák hollandok. A portugálok először az indiánokat próbálták rabszolgasorba taszítani és az ültetvényeken dolgoztatni. Az őslakosok azonban nem bizonyultak megfelelő rabszolgáknak és hamarosan Afrikából kezdték el behozni a szükséges munkaerőt. A rabszolgák időnként tömegesen szöktek meg és a lakatlan vidékeken saját településeket hoztak létre. Az afrikaiak hamarosan a brazíliai népesség számottevő hányadét tették ki és már jóval a rabszolgaság 1888-as eltörlés előtt elkeveredtek a fehérekkel és indiánokkal. Az 1900-ban a lakosság döntő többsége még írástudatlan volt.
mo ching
2017. január 25. 16:10
Mióta ez az új, amerika-barát kormány van, dübörög a privatizáció (főleg a brazil olajcég átjátszása baráti befektetőknek), és ezzel párhuzamosan folytonosak a börtönlázadások. Megérte megpuccsolni Dilmát, ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!