Berlini támadás: újabb tunéziait vettek őrizetbe

2017. január 04. 19:55

A német hatóságok őrizetbe vettek egy 26 éves tunéziai férfit a december 19-i berlini kamionos terrortámadással összefüggésben. A gyanú szerint a férfi az Olaszországban lelőtt Anis Amrival vacsorázott a támadás előtti este.

2017. január 04. 19:55

A német ügyészség most vizsgálja, hogy a férfi játszott-e valamilyen szerepet a karácsonyi vásáron elkövetett támadásban. Őrizetbe vettek a német hatóságok egy 26 éves tunéziai férfit a december 19-én Berlinben elkövetett kamionos támadással összefüggésben - idézte szerdán a német szövetségi legfőbb ügyészség szóvivőjét az MTI.

A férfi a hatóságok információi szerint Anis Amrival, a merénylet elkövetőjével vacsorázott a támadást megelőző este. Frauke Köhler, az ügyészség szóvivője azt is elmondta, a hatóságok azt vizsgálják, hogy tudomása volt-e valakinek arról, hogy Amri konkrétan mire készült, illetve volt-e az elkövetőnek segítője.

Frauke Köhler elmondta, hogy Amri közvetlenül a támadás után a berlini állatkert melletti pályaudvaron járt, mert látható az ottani egyik kamera felvételén. A tunéziai maga is tisztában volt vele, hogy éppen videóra veszik, mert látványosan mutatóujját a kamera felé emelte. Ez a mozdulat az Iszlám Állam tagjai által használt üdvözlési forma.

(MTI/Index)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aranykor
2017. január 05. 13:31
Mutogatnak ők az ég felé, csak nem tudják, hogy valójában kire. Ha tudnák, nem tennének ilyeneket...
Aranykor
2017. január 05. 13:26
Szaudi és tunézia sejtek vannak az IÁ mögött, egy IÁ-s srác mondja el a videón. https://www.youtube.com/watch?v=kgD4y8cGwmQ
Akitlosz
2017. január 04. 22:19
"A gyanú szerint a férfi az Olaszországban lelőtt Anis Amrival vacsorázott a támadás előtti este." A vacsorázás mióta is bűncselekmény? Ha ennyi a vád, akkor nem lesz sokáig őrizetben. Melyik ügyvéd nem röhögi ki ezt a gyanút?
yanoo
2017. január 04. 20:14
Bizony! Bizony! Ez a következménye annak, ha Putyin bombázza Tunéziát.Sok ezernyi menekült....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!