Merényletet terveztek a szerb kormányfő ellen

2016. október 30. 12:08

Aleksandar Vucic miniszterelnök elleni merényletet akadályoztak meg a szerb hatóságok. Egy teljes fegyverarzenált találtak a kormányfő tervezett útvonala mellett. Vucicot és családját biztonságba helyezték. A merényletkísérlettel kapcsolatosan Ivica Dacic külügyminiszter azt nyilatkozta, a kormányfő független külpolitikája sokaknak nem tetszik.

2016. október 30. 12:08

Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszer egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a hatóságok megakadályoztak egy merényletet, amit a kormányfő ellen terveztek. A szerb hatóságok biztonságba helyezték a miniszterelnököt és családját miután egy fülest kaptak a tervezett merényletről – írta meg a Magyar Nemzet.

A montenegrói választások napjára államcsínyt terveztek, aminek ügyében több embert letartóztattak. A mostani merényletkísérletnek is köze lehetett ehhez. Ivica Dacic szerb külügyminiszter nyilatkozatában kiemelte, hogy sokaknak nem tetszik, hogy Vucic miniszterelnök külföldi érdekektől független politikát folytat. 

A kormányfő konvoját akarták megtámadni

Rengeteg fegyvert találtak a bokrok között Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök tervezett útvonala mellett. A fegyvereket egy olyan szakaszon rejtették el, ahol a miniszterelnök konvojának le kellett volna lassítania. A rendőrök gránátvetőt, kézigránátokat és orvlövész puskát is találtak.

Nem véletlen, hogy a fegyverek egy olyan helyen voltak, ahol a konvojának tíz kilométeres óránkénti sebességre kell lelassítania. A likvidálások így mennek. A fegyvereket elrejtik egy bizonyos helyen, a tettesek használják őket, azután eltűnnek. Sajnos, ez a bevett módszer” – mondta a belügyminiszer.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nanemar
2016. október 30. 20:51
A balkánon más van a kirakatban és más a raktárban.
nanemar
2016. október 30. 20:48
Csak hinni nem szabad nekik.
Antigoné
2016. október 30. 12:28
Jó, hogy fülest kaptak, másként gyászolhatna Szerbia.
3M..
2016. október 30. 12:27
Ez a demokrácia lényege. Ha valaki függetlenedni kíván, azt megmerényelik. Ha Magyarország is független országgá kívánna válni, a Nato hamar letiporná fegyverrel a függetlenségi törekvéseket. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!