Szavazásra buzdít a református egyház

2016. szeptember 14. 19:55

Arra kéri a híveket meg mindenki mást is a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa, hogy vegyenek részt a kvótanépszavazáson, ahol aztán a legjobb meggyőződésük szerint voksoljanak. Az egyház vezetősége nem mondta ki direktben, de közleményükből kitűnik, hogy ők a nemet preferálják.

2016. szeptember 14. 19:55

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa arra kéri az egyház gyülekezeteinek tagjait és minden magyar állampolgárt, hogy vegyenek részt az október 2-i népszavazáson, és „legjobb meggyőződésük szerint adják le szavazatukat”. 

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben azt kérték, hogy mindenki tájékozódjon a népszavazáson feltett kérdésről, és „fontolja meg, hogy nem pillanatnyi helyzetéről, hanem gyermekeink és unokáink jövőjéről, országunk sorsáról és keresztyén értékrendről is állást foglal”. Hozzátették: csodálkoznak azon, hogy némelyek távolmaradásra szólítanak fel, és „ezzel lényegében a népszavazás intézményét kérdőjelezik meg, és szabadságjogunk önkéntes feladására biztatnak”.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik