Radikális iszlamistákat átnevelő tábort nyit a francia állam

2016. szeptember 20. 18:49

Prevenciós, Integrációs és Állampolgársági Központ néven nyit radikális iszlamista fiatalokat átnevelő tábort a francia állam Tours közelében. A program résztvevői önként döntöttek a beköltözés mellett. A bentlakók gyakorolhatják a vallásukat, de csak a szabadidejükben: a tanórákon a kereszténységről, a történelemről és filozófiáról tanulnak majd.

2016. szeptember 20. 18:49

Fiatal, 18-30 év közötti fiatal iszlamistákat próbálnak meg deradikálizálni a franciaországi Tours közelében nyíló Prevenciós, Integrációs és Állampolgársági Központban – írja az AFP és az MTI nyomán az Index. Olyan fiatalokkal foglalkozunk, akik radikalizálódtak, de ki akarnak törni ebből – mondta az intézmény vezetője, hozzátéve, hogy a program résztvevői maguk döntöttek a beköltözés mellett.

A bentlakók gyakorolhatják a vallásukat, de csak a szabadidejükben, a tanórákon ugyanis a kereszténységről, a történelemről és filozófiáról tanulnak majd, és szigorú menetrend szerint zajlanak mindennapjaik, a reggeli felkelés ideje például 6:45 lesz. A fiatalok az intézmény egyenruháját hordják, és hetente egyszer zászlófelvonási ceremónián is részt vesznek. A bentlakókkal szociális munkások, pszichológusok és orvosok is foglalkoznak majd.

Az önkéntesek akkor hagyhatják el az intézményt, ha szakértők úgy ítélik meg: többé nem jelentenek problémát a társadalomra nézve – ugyanakkor a képzés ideje legfeljebb 10 hónap, közölte a francia BFM TV. Az alaposan bekamerázott intézmény vezetősége egyúttal garantálja: csak olyanokat vesznek fel, akiket a hatóságok nem tartanak közveszélyesek, nem követtek el bűncselekményt, nem zajlik ellenük nyomozás, és nem jártak Szíriában.

A hatóságok tizenkét további tábort akarnak nyitni hasonló feladatokkal 2017 végéig országszerte.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2016. szeptember 21. 19:02
1. Ez fasizmus. 2. Az átnevelő tisztek fognak az Iszlám Állam katonáiként kijönni ezekből a táborokból. Ki fogad velem? :-)
MZ/X
2016. szeptember 21. 09:00
Művelt nyugat, mi...?
szotyiratöbbpénzt
2016. szeptember 21. 08:32
Óriási ötlet! Az egyszeri Juszuf arra ebred, hogy ajaj de radikális lettem, megyek is átneveltetni magam? Beköltözik a VV powered by Átnevelőtáborba, mint az anonim alkoholisták, körbeülnek egy szobában és sorban bemutatkoznak: -Juszuf vagyok és terrosista. A többiek meg kórusban: -Szia Juszuf! A szabadulóvizsga: fél óra kettesben egy szőke diáklánnyal annak megerőszakolás nélkül?
khomeini
2016. szeptember 21. 07:44
Átnevelő tábor - Sztálin és Berija munkássága nyomán
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!