A holnap Európája – rendhagyó válaszok és megoldások

2016. szeptember 28. 13:17

Megrázták Európát az elmúlt bő egy év eseményei, a migrációs válságtól a terrortámadásokig és a britek EU-ból való kilépéséig. Mi történt? És mi történhet még? Lattmann Tamás, Lánczi Tamás, Horn Gábor és ifj. Lomnici Zoltán vitatkozik a Mathias Corvinus Collegium csütörtök délutáni vitáján.

2016. szeptember 28. 13:17

 

A Mathias Corvinus Collegium vitát rendez az Európa előtt álló kihívásokról. Az esemény közleménye:
 
„Az elmúlt bő egy év eseményei korábban elképzelhetetlen mértékben rázták meg Európát. Kezdődött mindez tavaly ősszel az európai biztonságot kihívások elé állító sorozatos terrorcselekményekkel és a kezeletlen migrációs válsággal. Az eseményekre való reakció, vagy éppen azok hiánya láthatóan komoly turbulenciákat indított el szerte Európában, utalva akár a britek kilépésre vagy az ausztriai elnökválasztásra. 
 
A Mathias Corvinus Collegium konferenciáján meghívott előadóink és szakértőink segítségével keressük a választ arra, hogy milyen lehetőségek állnak az Európai Unió tagállamai előtt, hogy sikeresen vegyék a jövő kihívásait.
 
A rendezvény programja:
 
Erős nemzetállamok – sikeres Európa
Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnökének nyitó előadása
 
Az integráció dilemmái
Gallai Sándor, a Migrációkutató Intézet tudományos igazgatója
 
„Az új Európa alapjai” – kerekasztal-beszélgetés
 
Résztvevők:
Lattmann Tamás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője, a Politikai Elemzések Központjának igazgatója
Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke
Ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász
 
Időpont: 2016. szeptember 29. 17:30
Helyszín: Mathias Corvinus Collegium, 1016 Budapest, Somlói út 51.
 
 
Az esemény sajtónyilvános.”

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
radír
2016. szeptember 29. 21:31
Nem. Európa vezetői leteszik végre felemelt karjaikat,és a cselekvés útjára lépnek már.
Mutimi
2016. szeptember 29. 17:50
Attól tartok, Poirot Európája már csak az emlékeinkben él.
Ipolypart
2016. szeptember 29. 17:50
Mi változik okt.2-től? Rögtön semmi, ez nem olyan , hogy éhes vagyok, eszek, nem vagyok éhes vonal. Ekkor rögtön érzed a változást. De, megkaptam a diplomám és másnap mit érzek? Szinte semmi sem változott, de az egész életemre kihatással van, mert munkát kapok , pénzt keresek, lehet, hogy jól élek. Na ilyen lehet a szavazás is. Mi lesz már másnap? Szerencsére semmi, mert nem olyan égető számunkra a kérdés. De lehet, hogy egy-két év mulva lesz hatása, és az jó lesz. De, ha csak egy két napra előre tudtok gondolkozni, akkor hiába magyaráz bárki bármit, a nagyobb dolgokat bízzátok azokra,akik képesek egy kicsit látni előre.
Ipolypart
2016. szeptember 29. 17:50
A tükrödbe látod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!