Miért nem harcolnak a feministák a muzulmán nőkért?

2016. augusztus 10. 11:49

Ayaan Hirsi Ali szerint a feministák a hazug morális relativizálás hibájába esnek, amikor elnézőek a muzulmán férfiak által a nők sérelmére elkövetett bűnökkel szemben.

2016. augusztus 10. 11:49

Az iszlámkritikus volt hollandiai parlamenti képviseő, Ayaan Hirsi Ali azt a kérdést veti fel, hogy miért olyan megengedőek a nyugati feministák az iszlámmal szemben? Szerinte a nyugati kultúrában a nők emancipáltak, szexuálisan önállóak, és maguk hozzák meg személyes vallási döntéseiket, míg az iszlám világban ezek egyike sem igaz. 

Mint mondja, nem hiszi, hogy ez a két értékrend összeegyeztethető, de kérdéses, hogy melyik kerekedik felül. Eve Enslert, a Vagina Monológok szerzőjét idézi, aki szerint „Ez az elnyomás »pontosan ugyanolyan« világszerte, nyugaton épp úgy, mint Pakisztánban, Szaúd-Arábiában vagy Iránban”, de ez szerinte nem más, mint nagyon hazug erkölcsi relativizálás.

Már európai probléma is

Szerinte azzal, hogy csak tavaly több mint egymillióan érkeztek Európába menedékkérőként Észak-Afrikából és a Közel-Keletről, ez már nem csak az iszlám országok problémája, amit jól mutat a nők elleni európai támadások számának radikális emelkedése. 

A videóban Hirsi Ali a kölni eseményeket hozza fel példaként, ahol legalább 467 nőt ért szexuális zaklatás vagy támadás észak-afrikai és arab férfiak részéről, a város feminista polgármestere, Henriette Reker viszont csak annyit tudott javasolni a nőknek, hogy tartsanak kartávolságot az arab férficsoportoktól, és akkor minden rendben lesz.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jóember
2016. augusztus 10. 22:02
A feministák azért nem harcolnak a muszlim nők jogaiért, mert a muszlim férfiakat nem érdeklik a feminista nők, az ők világképében nincs is ilyen, ők ezt nem is érzékelik. Viszont a feminista nők csak csak ellágyulnak a muszlim férfiasság sármjától, mint ahogy nemrég egy magyar feminista nyilatkozta " Én szívesen lennék egy muszlim férfi második felesége!"
Akitlosz
2016. augusztus 10. 17:24
Hát ez az Ali sem holland az biztos. De a "zsidókeresztény kultúrát" már tudja nyomatni. Kellene már egy seprés Európában. Nem kicsi.
felcsúti
2016. augusztus 10. 16:31
Andrea Dworkin: "Életemben nincs nemi közösülés. Ez az én választásom" Hát a kép alapján inkább a férfiaké https://kuruc.info/r/9/154610
felcsúti
2016. augusztus 10. 16:27
Miért harcolna egy jidó feminista az ellensége nőiért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!