Iszlamista jogtudóst méltatott a Trump-kritikus Khan

2016. augusztus 03. 11:54

Az amerikai közélet most – többek között – a Khan kontra Trump vitától hangos. A pakisztáni származású ügyvéd, akinek a fia az amerikai hadsereg hősi halottja, nyíltan kritizálja a republikánus elnökjelölt iszlámellenes nézeteit, Trump pedig szintén kritizálja őt. A Trump-párti sajtó most Khan korábbi iszlám jog- és saría-méltató tanulmányára bukkant rá.

2016. augusztus 03. 11:54

Khizr Khan pakisztáni származású amerikai ügyvéd, akinek a fia az amerikai hadsereg hősi halottja, országos méretű vita középpontjába került, miután Donald Trump republikánus elnökjelölttel immár az egész amerikai nyilvánosság előtt vitázik.

Khan a Demokrata Párt elnökjelölő gyűlésén kritizálta a muszlimokat egész Amerika területéről kizárni kívánó Donald Trump nézeteit, mire Trump is kritizálta Khant annak kapcsán, hogy szónoklata közben a felesége ott állt mellette, de nem mondott semmit, s Trump felvetette: talán nem is szabad beszélnie a feleségének. Azt is többször kritizálta, hogy Khan milyen sokszor támadja őt a nyilvánosságban.

Trump kommentárját nem csak a Demokrata Párt köreiben, de még republikánus vezetők is elítélték, mondván, tisztelettel kell beszélni egy elesett amerikai katona családjáról. Khan azóta is rendre megszólal az ügyben, és folytatódnak a Trumpra zúduló kritikák is.

Emberi jogok az iszlámban

Most viszont a Donald Trumpot támogató Breitbart hírportál talált kínos elemeket Khan múltjában.

A Breitbart beszámol arról, hogy Khan egy 1983-as „Emberi jogok az iszlámban” című tanulmánykötetben méltatta Allah K. Brohi pakisztáni iszlám jogtudóst és igazságügyi-vallásügyi minisztert, aki szerint az iszlám törvényeit megsértő személyeket meg lehet ölni, ahogy a feleségveréshez is megvan a joga a muszlim férfiaknak. A Khan által méltatott Brohi szerint az iszlámban szentség a kollektivitás, az egyénnek, ha kell fel kell áldoznia magát. Khan Brohi nézeteivel kapcsolatban arról írt: Brohi meggyőzően érvel a muszlim jogfelfogás és igazságosság-értelmezés mellett, és szerinte nincsenek absztrakt emberi jogok.

A saría mindenek fölött

Khan ráadásul arról is ír: „Az iszlám jog alapvető és megváltoztathatatlan szabályait a saría tartalmazza”, és „minden más jogi kódexet... alá kell vetni a saríának”. A pakisztáni jogász úgy látja: minden muszlimnak vagy egy kötelező érvényű saría-szabályt, vagy pedig egy igazság felé utaló iránymutatást kell követnie.

Khizr Khan a Breitbart szerint 1980-ban vándorolt ki Pakisztánból az Egyesült Államokba, a pakisztáni katonai uralom elől menekülve. Az idézett cikke a Houston Journal of International Law-ban jelent meg. 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NewHorizon
2016. augusztus 03. 14:34
Egy korábbi cikkjében Breitbart arról is beszámol, hogy a múltban ennek az illetőnek, Khizr Khan-nak anyagi, jogi es politikai kötődései voltak Hillary Clintonhoz, mivel a cég akinek dolgozott, Hogan Lovells LLP évekig felelős volt Clinton adóügyeinek intézéséért. Ez a cég annak idején szintén képviselte Szaud-Arabiát, mely ország mindig is bőkezű adakozója volt és maradt a Clinton Foundation-nek. Breitbart tisztán kifejti (megmutatva az ujsagirók közötti Twitter forgalmat), hogy e tények publikálása után a ‘mainstream’ (főáramú) media (The Washington Post, CNN, Huffington Post etc.) azonnal leállitotta a Khan-hoz fűződő propaganda további használatát. Mindezek mellett Breitbart azt is hangsúlyozta, hogy az összes, Khan-nal kapcsolatos informació könnyen megtalálható egyszerű ‘google’ kereséssel de ezt a mainstream tudositók elhanyagolták leellenőrizni és közre hozni. Jelenleg Khan saját ügyvédi cége az EB5 vizumosokat akarja segíteni, így anyagi érdeke, hogy Donald Trump migráns politikája ne jöhessen életre. http://www.breitbart.com/big-government/2016/08/01/just-joking-media-apoplectic-khizr-khan-attack-donald-trump-goes-flames/
abraxas
2016. augusztus 03. 13:22
Hö-hö!
Fahrenheit 451
2016. augusztus 03. 12:53
a sariáról annyit, hogy minden nem iszlám ország a legjobban teszi, ha törvényt hoz arra, hogy aki a sariát akarná bevezetni az országban, azt haladéktalanul ki kell toloncolni.. pl. megkövezés - https://creepingsharia.files.wordpress.com/2009/12/00x34c5f.jpg?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201607
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!