Terror Nizzában: kamion hajtott a tömegbe a francia nemzeti ünnepen

2016. július 15. 05:23

Július 14-én késő este a tűzijátékot néző tömegbe gázolt egy francia-tunéziai teherautós a dél-franciaországi Nizzában. Eddig 84 halottja van a terrortámadásnak. A sofőrt lelőtték, a francia köztársasági elnök három hónappal meghosszabbította a rendkívüli állapotot az országban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium egy magyar sérültről tud.

2016. július 15. 05:23

Eddig 84-en haltak meg és több mint százan megsebesültek Nizzában, amikor a francia nemzeti ünnep alkalmából tartott tűzijáték közönségébe hajtott és kilométereken át haladt egy fehér teherautó – számolt be a Bloomberg.

A tömegbe hajtó teherautó miatt pánik tört ki, az emberek az óriási tömegben futva próbáltak menekülni a támadás helyszínéről.

A sofőrt lelőtték, egyes beszámolók szerint az autó vezetője lövéseket is adott le a tömegre és a jármű rakterében gránátokat találtak. A terrorcselekmény elkövetője a járműben talált okmányok alapján egy 31 éves francia-tunéziai kettős állampolgár lehetett.

François Hollande köztársasági elnök válságtanácskozást hívott össze, majd az azt követő televíziós beszédében egyértelmű terrorról beszélt. Hollande bejelentette, hogy három hónappal meghosszabbítják a rendkívüli állapotot az országban.

Magyar sérült is van

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egy sérült magyar nőről tud a nizzai tömeges gázolással összefüggésben – közölte Menczer Tamás, a tárca szóvivője péntekre virradó éjszaka az M1 aktuális csatornán. A szóvivő elmondta, hogy a francia hatóságoktól egyelőre nem kaptak hivatalos tájékoztatást magyar érintettekről.

A könnyebben sérült nő telefonon hívta fel a Székesfehérváron tartózkodó édesanyját, akinek azt mondta, megsérült, a szállásán várja a segítséget. Egy másik Nizzában tartózkodó nőt pedig biztonságos helyre tereltek a támadás után – tette hozzá.

Összesen 485 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2016. július 16. 14:39
http://www.hirvilag.co/elegem-van-az-arabokbol/
Orange79
2016. július 15. 23:00
Előbb-utóbb majd leesik a tantusz, hogy a multikulti és a polkorrekt megfelelési kényszer csak beteges utópia, egy nagy rakás szar. Az USA-ban a niggerek gyilkolják a fehéreket, Európában pedig a muzulmán tetvek. Minél előbb eltakarítjuk ezeket az állatokat a föld színéről annál több ártatlan európai életet menthetünk meg. Véget kell vetni a töketlenkedésnek, az álhumanista, antirasszista, libsi maszlagnak. Az eu-s vezetőket felelőségre kell vonni, Merkelnek, Junkernek, Schultznak, a pápának mehet a kötél amit ők osztogattak a németeknek Nürnbergben. A majomembereket pedig kiebrudalni Európából az utolsó szálig, az iszlámot betiltani a picsába.
luisbathhelena
2016. július 15. 22:38
Nem olvastam el a hozzászólásokat bocs ha ismétlek, de: -ismét lesz gyásznap, összekapaszkodás, "sohatöbbé", francia színű Branderburgi kapu, Facebookos közhelyek, je sui KIcsoda?? -az EU vezetők ismét elmondják hogy a terrorizmusnak és bevándorlásnak semmi köze (lof@szt mama)-max 30 év múlva -majd ismét nem történik semmi -sőt további ismeretlen muszlim tömeget importálunk Ezt akarjuk??????
Harangláb
2016. július 15. 15:38
Az ilyen terrorista borzalmaknak jó tanulsága van a magyarok számára az őszi népszavazásra...Jobb más kárából tanulni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!