Székelyföldi terrorvád: Házi őrizetre enyhítették a vádlottak elleni kényszerintézkedést

2016. július 02. 12:02

Házi őrizetre enyhítette a román legfelső bíróság a december óta előzetes letartóztatásban lévő, két Hatvannégy Vármegyés aktivista, Szőcs Zoltán és Beke István elleni kényszerintézkedést.

2016. július 02. 12:02

Házi őrizetre enyhítette a román legfelső bíróság a december óta előzetes letartóztatásban lévő Szőcs Zoltán és Beke István, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) erdélyi, illetve kézdivásárhelyi szervezetének vezetője elleni kényszerintézkedést, a döntés jogerős – közölte szombaton az Agerpres hírügynökség.

A HVIM erdélyi aktivistáit azzal gyanúsítják, hogy házi készítésű bombát akartak robbantani Kézdivásárhely főterén a román nemzeti ünnepre szervezett december elsejei katonai parádé közben.

A román szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) május 19-én emelt vádat ellenük. Beke Istvánt közösség elleni merénylet kísérletével, valamint a robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértésének a kísérletével, Szőcs Zoltánt a két említett bűncselekményre való felbujtással vádolják.

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szarvasember
2016. július 03. 02:39
A székelyek túl lazák ahhoz, hogy valódi terrorcselekményt hajtsanak végre. Így soha nem lesz autonómiájuk. Baromi sok vér kellett a baszkoknak és íreknek az ingatag kis autonómiájukhoz. Az erőszakmentes úthoz minimum egy Gandhi formátumú egyéniséget kéne felmutatnotok, kedves székelyek.
paraklétosz
2016. július 02. 16:04
Az atyafiak gombapaprikásról beszélgettek, a lehallgatótiszt bombapaprikást értett. Ebből főzöcskéznének terrorvádat.
3M..
2016. július 02. 15:11
Nincs terrorvád, koholmány van. Így a háziőrizet is súlyos büntetés. Szebb Jövőt!
magnamater
2016. július 02. 13:46
Amíg bizonyos honi kisebbséget érthetetlenül ajnároz a mindenkori honi kormány,a határon kívül rekedt magyarok szenvedéseivel, megaláztatásaival szemben süket és vak, és főleg néma! Hazai politikus se számíthat sok sikerre, aki felvállalja a magyarok ügyét. Hogy lehet az, hogy még egyetlen magyar film se készült arról a töménytelen sok igazságtalanságról és szenvedésről, amiket a határon túliak a mai napig elszenvednek. Úgy tudom Trianonban köteleztek rá bennünket, hogy POFA BE,de minek azt betartani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!