Öt rendőrt megöltek a rendőri túlkapások elleni tüntetésen

2016. július 08. 07:51

Öt rendőrt lelőttek, legalább hetet megsebesítettek a rendőri túlkapások elleni tüntetésen Dallasban. A rendőrség közleménye szerint több mesterlövész célzottan nyitott tüzet a hatósági személyekre. A támadók közül hármat letartóztattak, az egyik gyanúsított azonban egy mélygarázsba menekült.

2016. július 08. 07:51

Öt rendőr meghalt, hét megsérült a rendőri túlkapások elleni tüntetésen a texasi Dallasban. A halálos áldozatok közül ketten nem a helyszínen vesztették életüket, később haltak bele súlyos sérüléseikbe. A lövéseket több mesterlövész célzottan a rendőrökre adta le.

Miután kedden két fehér rendőr intézkedés közben lelőtt egy fegyvertelen fekete férfit Baton Rouge-ban, majd csütörtökön a minnesotai Falcon Heightsben szintén egy fehér rendőr lőtt agyon egy fekete férfit, több városban, köztük Dallasban is tüntetések kezdődtek a rendőri túlkapások ellen.

A dallasi tiltakozás közben éjszaka hirtelen több tucat lövést adtak le. A lövöldözésben öt rendőr életét vesztette, legalább heten megsebesültek.

A rendőrség közleménye szerint egy vagy két mesterlövész valamely magaslatról nyitott tüzet a rendőrökre. A lövéseket célzottan a hatósági személyekre adták le.

A rendőrség közzétett egy fotót az egyik gyanúsítottról, aki később fel is adta magát. Közben őrizetbe vettek két másik személyt is, a tűzszerészek pedig egy gyanús csomagot vizsgálnak, melyet a lövöldözés helyszínén találtak.

Az egyik támadó robbantással fenyegetőzik

Az amerikai rendőrökre támadó egyik dallasi orvlövészt azonban még nem sikerült kézre keríteni, bevette magát egy mélygarázsba, és tárgyalások folynak vele arról, hogy adja meg magát, de az alkudozás alatt is többször rálőtt a rendőrökre – jelentette be David Brown dallasi rendőrfőnök péntek hajnalban.

Közlése szerint a gyanúsított azt is állította, hogy „a városban mindenütt” robbanószerkezeteket helyeztek el. Brown ugyanakkor megerősítette, hogy két orvlövészt és egy harmadik személyt letartóztattak a késő este kirobbant lövöldözés után.


Kép: Twitter, CNN

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. július 08. 14:31
"Öt rendőrt megöltek"... ami (a tüntetésekkel együtt) jól mutatja, ki a rasszista...
Pinter68
2016. július 08. 14:06
Értelmetlen és felesleges halálok. A rendőröké és a korábbi túlkapások áldozataié is. Itt van a kézzelfogható bizonyítéka annak, hová vezet a rasszizmus. Ami elleni fellépés ugye sokak szerint csak egy polkorrekt faszság, ami "megakadályozza", hogy nevén nevezzük a dolgokat.
abraxas
2016. július 08. 11:18
Rohadt szemétládák!
Sörgőz
2016. július 08. 10:53
Csak visszanyalt a fagyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!