Még mindig nem világosak a nizzai tömeggyilkos indítékai

2016. július 15. 20:58

A nizzai terror ügyében nyomozó párizsi ügyész, François Molins kijelentette: Mohamed Lahouaiej-Bouhlel nem állt nyilvánvaló kapcsolatban a radikális iszlamizmussal, teljesen ismeretlen volt a titkosszolgálat számára. Molins azonban mégis terrorszervezetre gyanakodik, hiszen szerinte a két sofőrkabinban bekészített Kalasnyikov, valamint a gránátok erre utalnak.

2016. július 15. 20:58

François Mollins, párizsi ügyész, aki a nizzai tömeggyilkossággal kapcsolatos nyomozást vezeti, kijelentette, hogy Mohamed Lahouaiej-Bouhlel iratai alapján nem állt nyilvánvaló kapcsolatban a radikális iszlamizmussal. Molins hozzátette: az elkövető teljesen ismeretlen volt a titkosszolgálat számára és soha nem fedezték fel rajta a radikalizáció jeleit – írja a The Guardian.

Egy sor piti ügy miatt volt ismert Bouhlel a rendőrség számára az utóbbi hat évben, például egy motorossal való erőszakos verekedésért kapott ebben az évben felfüggesztett börtönbüntetést. Molins szerint, habár egyetlen terrorszervezet sem vállalta magára a támadást, számos dolog tökéletesen illeszkedik az ilyen terrorszervezetek gyilkossági felhívásaiba. Az ügyész megjegyezte például, hogy a sofőrkabinban két Kalasnyikov, golyók, valamint gránátok is voltak.

A 31 éves Mohamed Lahouaiej-Bouhlel tunéziai állampolgár volt, aki sofőrként dolgozott egy három éves gyermek apjaként. Legalább 84 emberrel végzett, köztük 10 gyermekkel.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2016. július 16. 20:59
A francia TF1 televíziós csatornán Bernard Cazeneuve még a magányos elkövető teóriájáról beszélt pénteken. Mára kiderült, hogy Mohamed Lahouaiej Bouhlel iszlám szélsőségesként követte el a terrortámadást. http://www.origo.hu/nagyvilag/20160716-tagadta-meg-tegnap-este-a-francia-belugyminiszter-az-iszlam-terrorista-kapcsolatot.html Na erről ennyit az egyedülálló meg kezelés alatt álló betegről.
magnamater
2016. július 16. 13:37
Nemcsak az indítékok, a sofőrkabin is sötét volt,nem látszottak a kalacsnyikovok.
GV0917
2016. július 16. 11:18
Még most sem tudják az igazi indítékot... Alapjában véve rendes muszlim volt. Na , hogy egy kicsit kötekedő, na és? Különben lehet, hogy rejtett agora fóbiája volt ha a civil lakosság nagyobb tömegben jelent meg az Agorán, vagy a Sétányon- speciel tüzijátékot nézni. Ilyenkor bevadult!Főleg a nőkre volt allergiás!Ezért kezdett ámokfutásba. A két magányos vagány Vegán összeláncolt libus megfejtette a rejtélyt:Legnagyobb bűne: VERTE A FELESÉGÉT! Ez megbocsájthatatlan!Vért kíván!
lajkakutyus
2016. július 16. 07:15
Feltehetően Clouseau felügyelő volt szolgálatban a tüzijáték idején.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!