Idegesít a Brexit? Költözz Erdélybe!

2016. július 01. 14:19

Kolozsvári újrakezdésre biztatja egy román-német kommunikációs ügynökség az angliai start-up-tulajdonosokat és más vállalkozókat. Ehhez pedig sikerült olyan statisztikákat összegyűjteniük, amelyek a világ minden szempontból legjobb helyének mutatják be Erdélyt. Egy szellemes reklámfogás nyomába eredtünk.

2016. július 01. 14:19
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

„Ha nem akarod, hogy életed hátralévő részében Borisszal és Nigellel kelljen egy szigeten élned, akkor – költözz Erdélybe, és indíts ott start-up céget!” hirdeti egy Berlinben alapított, de Kolozsváron is működő kommunikációs ügynökség Brexitre optimalizált kezdeményezése. 

Mint figyelmeztetnek, eddig legalább egy brit állampolgárt sikerült már megnyerni Erdélynek: Károly herceget.

Szép a táj, okosak a fiatalok

De egyébként gyönyörű a táj, meglepően gyors az internet, itt van a legtöbb informatikus az EU-ban, a legtöbb fiatal kiválóan beszél angolul, jók a légikapcsolatok, kiválóak a magánegészségügyi intézmények (nem az államiak, a magánok, de egy britnek lesz rá pénze), egy csomó jó fesztivál van, és az EU-s statisztikák szerint hússzor kevesebb a rablás és ötvenszer kevesebb az autólopás, mint az Egyesült Királyságban.

Eddig is túl szép a kép, de hogy Kolozsváron jobb lenne az életminőség, mint Londonban és Párizsban és Manchesterben... bár a cég tényleg talált olyan statisztikát, ami szerint igen (sőt Temesvár és Zágráb is megelőzi ezeket a városokat). És jó a kaja. (Az EU-s paradicsomot mondjuk tuti előzi az erdélyi.)

.. és persze: meglepően kevés a vámpírok száma: „Kifejezetten nehéz összefutni egy akkurátus vámpírral Erdélyben. Bár nem lehetetlen.”

Gyűjtik a jelentkezőket

Minthogy startuppereket keresnek, írtunk a cégnek, úgyis ezt várták. Pár percen belül kaptunk is választ: épp gyűjtik a Kolozsvár iránt érdeklődő üzletembereket, vállalkozókat. Majd jelentkeznek, ha van fejlemény. 

Az ügynökség Brexitet meglovagló alapítóit máris megtalálta a Business Insider. Mint Adrian Docea és Elena Hurjui a lapnak mondja: Erdélyben minden megvan a sikeres vállalkozáshoz, csak épp a vállalkozási kultúra nincs meg, és Erdély hiába tekint vissza nagy múltra, nem nagyon reklámozzák tudatosan. 

A Guardian eközben arról ír: nem csak a románok, hanem többek közt az írek és az olaszok is kitalálták már, hogy meginvitálják a Brexit-ellenes angolokat: költözzenek hozzájuk.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2016. július 02. 10:15
Azt valahogy elfelejtették beleírni, hogy Európa legintoleránsabb nemzetének már majdnem teljesen sikerült kisöpörnie a magyarságot – amely Kolozsvárt létrehozta, felvirágoztatta.
Akitlosz
2016. július 02. 02:09
Idegesít a Fidesz? Költözzél Szváziföldre! Olcsó ott a munkaerő. Sőt még olcsóbb is.
Energetikus
2016. július 01. 16:34
de legalább müködik a marketing ... - Kelet-Magyarország is beszállhat Záhonytól Szegedig, mégha se autóplálya, se kis-nagy-vasút ...
Nomine
2016. július 01. 15:24
ezen szimplán szétröhögtem magam 1 db normális autópálya sincs a környéken... a román informatikusok meg... / inkább hagyjuk ezt a témát /
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!