FBI: Az orlandói lövöldöző kapcsolatban állhatott dzsihadista csoportokkal

2016. június 12. 16:28

Az orlandói lövöldözés „jól szervezett és jól előkészített” volt – fogalmazott az FBI helyi munkatársa a tragédiát követő sajtótájékoztatón. Ron Hopper kijelentette: bár az FBI-nak vannak információi arról, hogy a támadó kapcsolatban állhatott dzsihadista terrorista csoportokkal, mielőtt bármi biztosat állítanának, minden lehetőséget megvizsgálnak.

2016. június 12. 16:28

A Szövetségi Nyomozó Iroda szerint a vasárnapra virradóra történt, mintegy ötven halottat követelő orlandói lövöldözés „jól szervezett és jól előkészített” volt.

Helyi idő szerint reggel hét órakor tartott első sajtótájékoztatóján az FBI regionális irodájának munkatársa, Ron Hopper arról beszélt, hogy egyelőre vizsgálódnak, a lelőtt merénylőnek milyen háttere lehetett, s újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: az FBI-nak vannak jelzései arról, hogy a lövöldöző férfi kapcsolatban állhatott dzsihadista terrorista csoportokkal. „De ezt egyelőre még nem mondhatjuk ki határozottan, minden lehetőséget vizsgálunk” – fogalmazott Hopper. De megerősítette: a Szövetségi Nyomozó Iroda terrorakcióként kezeli a tragédiát.

Terrortámadásként vizsgálják a tragédiát

Jerry Demings, megyei seriff szintén azt közölte, hogy terrorcselekményként vizsgálják a tömegmészárlást. A rendőrség azt már elmondta, hogy a lövöldöző férfi nem helyi, azaz nem orlandói, de nem is floridai volt, bár személyazonosságát még nem állapították meg.

Kiderült, hogy amikor hajnali kettőkor a merénylő lövöldözni kezdett, a szórakozóhelyen szolgálatot teljesítő rendőr azonnal használta a fegyverét, de nem sikerült leterítenie a férfit, aki a tűzharc után túszokat állított sorba és „megkezdte” a tömegmészárlást. A rendőrség elit rohamosztaga reggel ötkor lépett közbe, és hat óra előtt pár perccel jelentette, hogy a tömegmészárlásnak vége, a merénylőt agyonlőtték.

Emelkedni fog a halottak száma

Orlando polgármestere, Buddy Dyer, az orlandói rendőrfőnökkel, John Minával közösen tartott sajtóértekezletén arról számolt be, hogy az eddigi ötven halottnál valószínűleg több lesz a halálos áldozatok száma, az ötvenhárom sebesült között ugyanis sokan életveszélyes állapotban vannak. A legtöbb sebesültet a lövöldözés helyszínéhez közeli orlandói kórházi központba szállították, s a kórházat hermetikusan lezárták, sem ismerősök, sem rokonok nem mehetnek be. A két másik kórházat, ahová sebesülteket szállítottak szintén lezárták.

John Mina rendőrfőnök azt is elmondta, hogy amikor a rendőrség speciális rohamosztaga behatolt a szórakozóhelyre, „ellenőrzött robbantásokat hajtott végre”, hogy elterelje a merénylő figyelmét.

A Pulse nevű éjszakai szórakozóhely Orlandó egyik ismert melegbárja.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
József42
2016. június 13. 15:07
Leírom most pedig ide, hogy mi a véleményem az Orlando-ban történt eseményről, ahol egy muzulmán szitává lőtt egy csomó homárt... Az idióta ballibák, most ugyanezt próbálják tenni, mint szilveszterkor Kölnben történtek után: megpróbálják az ügyet az egyik számukra kedves agendába beleilleszteni. Akkor a szokásos „patriarchális disznó férfiak vs. gyenge nők” genderharcos narratívát próbálták tolni, holott mindenki tudta, hogy nem az a dolog tanulsága, hanem az, hogy ezek a füstösök barbár vademberek, nem tartoznak ide, és menjenek vissza faszomisztánba. Mostanában bármely terrorcselekménynél az volt a recept, hogy kreáltak valami ál-feszültséglevezető módit, "vonuljunk fel a szeretetért, a gyűlölet ellen" és hasonlók, csak nehogy meg kelljen kérdőjelezni a muzulmánsimogató, bevándorlópárti politikát. A mostani Orlando-i ügyet is fel akarják húzni egy „patriarchális homofób disznó férfiak vs. szegény buzik” vonalra, holott ebben a sztoriban sem a buzik a lényeg, hanem hogy kokeróéknál ez az ügyek „bevett” kezelési módozata: lefejezés, robbantás, legéppuskázás. Ehhez a radikális iszlám esetén nem is kell buzinak lenned, elég ha csak valamiért nem tetszik nekik a pofád. Azt, hogy épp buzikat lőttek le, az semmivel sem befolyásolja ezt az alaptanulságát. A holland Pim Fortuyn példáját követve a nyugati világban egyre több buzi fogja belátni, hogy jobb lesz, ha elengedik a kultúrmarxisták kezét, ugyanis az a nyakukra importálja az őket megölni szándékozó kokerókat. Mert a fehér keresztény konzervatívok ugyan nem akarnak buziházasságot, de fel se robbantgatják őket… Ugyanígy: egyre több diaszpóra zsidó (olyan régi vágású libsik, mint Konrád György vagy Kertész Imre) látja be, hogy a kokerók nyugatra eresztése jobban veszélyezteti őket, mint a klasszikus nyugati antiszemiták. Franciaországban a zsinagógákat nem Le Pen hívei gyújtják fel, hanem az arabok... A forradalom felfalja gyermekeit, látszik, hogy megy a feszengés, amikor a ballibek szent tehenei közül az egyik bántja a másikat, és nem lehet ráhúzni egyik bevett narratívára sem. Ilyen az amikor a védett növényt a védett állat eszi meg.
Anti Komcsi
2016. június 13. 09:45
Muzlim bevándorlók gyermeke egy buzibárban vérfürdőt rendez. Most akkor miért támadnak minket ha nem akarjuk őket beengedni.
OberEnnsinnen
2016. június 12. 17:58
"FBI: Az orlandói lövöldöző kapcsolatban állhatott dzsihadista csoportokkal" Kéretik tehát odaát a Hamasszal, a palesztinokkal jól elbánni, Orlandó parancsa ez!
sozlib_abschaum
2016. június 12. 17:54
Demokrácia export Return.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!