Óriási versenyhátrányban van Donald Trump kampánya

2016. június 21. 16:43

A republikánus elnökjelölt, Donald Trump kampányának az utóbbi idők legnagyobb financiális versenyhátrányával kell szembenéznie. Trumpnak ugyanis júniusig mindössze 1,3 millió dollár ütötte a markát, míg Hillary Clinton, demokrata jelölt 41 millióval indult nyár elején. A kampánystábok között is hatalmas a különbség; Trump hetven emberrel, Clinton viszont közel hétszázzal dolgozik együtt – értesült a New York Times.

2016. június 21. 16:43

Donald Trump kirúgta kampányfőnökét, Corey Lewandowskit, ez pedig összefüggésben állhat azzal, hogy a republikánus elnökjelölt adománygyűjtő kampánya nem valami sikeres. A New York Times értesülései szerint ugyanis az utóbbi idők legnagyobb financiális versenyhátrányával kell szembenézzen Trump, hiszen a stábnak június elejéig mindössze 1,3 millió dollár ütötte a markát.

Ezzel szemben Hillary Clinton, demokrata jelölt 41 millió dollárral indult júniusban, úgy, hogy 28 milliót csak májusban kasszírozott – áll a kampányfinanszírozást felügyelő Szövetségi Választási Bizottság jelentésében. A kampánystábok között is hatalmas a különbség; Trump hetven emberrel, Clinton viszont közel hétszázzal dolgozik együtt ez arra utal, hogy a billegő államok emberigényes meggyőzésére nem fordítanak a republikánusok nagy hangsúlyt a közeljövőben.

Ugyanígy egyenlőtlenség van a televíziós hirdetéseket illetően. Trump ugyanis eddig semmilyen őszi vagy nyári hirdetést nem foglalt le, míg Clinton és szövetségese majdnem 26 millió dollárt költöttek hirdetésekre ezt az időszakot tekintve a Campaign Media Analysis Group számai szerint.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2016. június 21. 20:34
még a republikánusok egy részének sincs pofája beállni ez a bohóc mögé. hiába na, úgy tűnik, eddig tartott a bohóc lendülete :)
madarasi.abel
2016. június 21. 20:33
pedig milyen jó buli lenne ha trump nyerne: brexit, majd a világ lángba borítása, talán a királyi tévé is leszállna néha a migráncsokról :)
Samott
2016. június 21. 19:51
Ne szorakozzunk mar, Trump-nak 4 es fel millard dollaros vagyona van: http://web.archive.org/web/20160528022515/http://www.forbes.com/profile/donald-trump/
Harangláb
2016. június 21. 19:19
Ez a vegytiszta amerikai demokrácia! Akinek több pénze van, nyer...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!