ATV: Körmenden szemtanúk cáfolják a rendőrség állításait

2016. május 06. 09:49

Az atv.hu-nak cáfolta a rendőrség állításait a körmendi kézilabdázó lányok edzője, aki szerint a menekültek a függönyön keresztül is látták a tornateremben sportoló lányokat, és a migránsok egyike rúgta rá az ablakot a sportolókra.

2016. május 06. 09:49

Az atv.hu csütörtökön írt arról, hogy Körmenden menekültek rátörték az ablakot a menekülttáborral szomszédos sportcsarnokban játszó kézilabdás lányokra. Csütörtök délután a Vas megyei rendőrfőkapitány elmondta, hogy hangulatkeltésre alkalmas az atv.hu cikke és az abban leírt állítások megalapozatlanok, hiszen senki sem látta, hogyan tört be az ablak, egy migráns sem mászott be a sportcsarnokba, így onnan senkit sem kellett kimenekíteni.

Az atv.hu csütörtök esti cikkében ezzel szemben arról ír: a kézilabdázók edzője, Faragó András megerősítette nekik, hogy az iskola ügyeletes tisztje felszólította a menekülteket a távozásra, ami után az egyik férfi berúgta a tornacsarnok ablakát. Az edző elmondta: az edzést azonnal meg kellett szakítani és biztonságos helyre kellett vinni a lányokat. Az atv.hu pénteki cikkében hozzátette: az edző a Blikknek is megismételte állításait. Faragó azt is elmondta, hogy a kézilabdázó lányok szülei fel vannak háborodva, és sokan addig nem engedik gyermekeiket edzésre, amíg a befogadóállomás kérdése nem megoldott, ezért az edzések egy darabig szünetelnek.

A rendőrség csütörtökön arra hivatkozott még, hogy a sportcsarnok ablakain függöny van, amelyen nem lehet se kilátni, se belátni. Az edző szerint azonban függöny ellenére a migránsok simán be tudtak nézni a teremben sportoló lányokra, ezért rúghatták be az ablakot. Az atv.hu beszélt az szülővel is, aki az eset idején a sportcsarnokban tartózkodott. Ő azt mondta, hogy egyszer csak üvegcsörömpölésre és hangoskodásra lett figyelmes, ami után az edző utasítására az öltözőbe terelték a lányokat.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ald0 Raine hadnagy
2016. augusztus 26. 02:06
Fokozzák a hazudozást. A címben szemtanúkat említenek, de csak olyan van aki valakitől hallott valamit. Megint idézik az edzőt, akiről szintén kiderült hogy ott sem volt. kiderült, hogy az ATV.hu forrása ott sem volt amikor az esemény történt, vagyis az állítólagos támadást ő semmiképpen nem láthatta. Az ATV.hu Faragóra hivatkozott akkor is, amikor azt írták, az állítólagos támadás után az edzést azonnal megszakították és a lányokat biztonságba helyezték. Az egyesület elnöke viszont a lapnak azt nyilatkozta, lánya azt mesélte neki, hogy a kézisek egyszerűen hazamentek. Mentésről szó sem volt. Tiborcz János rendőrfőkapitány az egyik kézilabdás lány anyjának vallomásából idézett. Ő azt mondta, a menekültek nem jöttek ki a táborból, senkit nem kellett
Ald0 Raine hadnagy
2016. augusztus 26. 02:06
Az edző ott sem volt, ez kiderült. "A szakközépiskola ügyeletes tiszthelyettese utólag szerzett tudomást az ablak megrongálódásáról." Tehát aki állítólag összeszólalkozott velük, és látta az ablak törést és intézkedett, itt sem volt, ez kiderült. Akkor kik a szemtanúk? Itt csupa olyan szereplő van csak, aki állítólag hallott valakitől valamit. Ez valami helyi fidesz kör kitalációja, agyatlan híveik számára.
Ald0 Raine hadnagy
2016. augusztus 26. 02:06
Miért is?
Ald0 Raine hadnagy
2016. augusztus 26. 02:06
"tegnap az MTV1-es híradóban nyilatkozott egy kézilabdás testvére, aki azt erősítette meg, hogy migránsok rúgták be az ablakot és leskelődtek a sportcsarnoknál." A kézilabdás testvére nem tudom hogy erősítette meg, hiszen szintén ott sem volt. Neki csak állítólag a testvére mesélt valamit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!