Terrorgyanú miatt vettek őrizetbe két embert Bajorországban

2016. április 07. 21:49

Súlyos, állam elleni bűncselekmény előkészítése miatt vettek őrizetbe Bajorországban egy iraki és egy nigériai férfit, akikről a német hatóságok azt feltételezik, hogy kapcsolatban állnak az Iszlám Állammal.

2016. április 07. 21:49

Terrorgyanú miatt őrizetbe vettek csütörtökön egy férfit Münchenben, egy másikat pedig a bajor tartományi főváros közelében – jelentette hírportálján a Süddeutsche Zeitung című német lap. A 46 éves iraki és a 29 éves nigériai férfit összehangolt akcióval, terrorelhárító egységek bevetésével vették őrizetbe. Az egyiket München belvárosában, a másikat Fürstenfeldbruck járásban kerítették kézre.

A két férfit súlyos, állam elleni bűncselekmény előkészítésével gyanúsítják, és biztonsági szervektől származó értesülések alapján feltételezik róluk, hogy kapcsolatban állnak az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezettel – mondta a lapnak Thomas Steinkraus-Koch, a müncheni ügyészség politikai bűncselekményekkel foglalkozó osztályának vezető ügyésze.

A bajor tartományi bűnügyi hivatal (LKA) közleményt adott ki az esetről, e szerint a két férfit „súlyos erőszakos bűncselekmény lehetséges gyanúsítottjaiként” jelölték meg a bajor hatóságokhoz befutott értesülések. A nyomozás eddigi adatai nem erősítik meg, de nem is oszlatják el a gyanút – tették hozzá. Az eddig rögzített adatok alapján konkrét veszély nem fenyegette a lakosságot, és az eljárás során nem találtak veszélyes tárgyakat – olvasható a bajor LKA közleményében.

Münchenben szilveszterkor terrortámadás veszélye miatt lezárták a főpályaudvart és egy vasútállomást. Másnap a tartományi belügyminiszter elmondta: egy külföldi, „baráti” titkosszolgálattól azt az információt kapták, hogy az IÁ merényletet tervez a városban. Németországban évek óta nagy a terrorveszély, de a hatóságok szerint „absztrakt”, elméleti fenyegetettségről van szó, vagyis bármikor történhet terrortámadás, de nincsenek konkrét merénylet előkészítésére utaló adatok.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. április 08. 08:00
Mérkell mikor veszik őrizetbe? Stasi isis alvó ügynök!
Hora
2016. április 08. 07:56
Mai: http://www.portfolio.hu/gazdasag/elallhatnak_a_torokok_a_migracios_megallapodastol.3.229965.html Elállhatnak a törökök a migrációs megállapodástól ergo-zsarolnak tovább a törökök. Gratulálok, töketlen, pórázon rángatott, szabadkőműves eu-s bagázs. https://www.youtube.com/watch?v=KE5iuSa-aDs&nohtml5=False A Nagy álom sokba fog kerülni Európának. Konkrétan megszűnik. Nagy Izrael álma a szír háborúban, Eurábia álma pedig itt.:( Miért mindig küldetéstudatos pszichopaták kezében van a világ vezetése?
néhai Ch.Pilot
2016. április 07. 22:00
Álprobléma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!