Offshore-botrány: lemondott az izlandi kormányfő

2016. április 05. 18:24

Napokkal később, hogy kiderült, Izland miniszterelnökének felesége az országot sújtó pénzügyi válság ideje alatt egy offshore cégen keresztül egymillió dollárnál is nagyobb összeget tartott izlandi államkötvényekben, a sziget miniszterelnöke lemondott.

2016. április 05. 18:24

A világméretűvé dagadó panamai offshore-botrány folyományaként derült fény arra, hogy Izland miniszterelnöke is érintett. Mikor egy riporter egy tévéinterjúban a témát szóba hozta, a szigetország kormányfője teljesen zavarba jött a Wintris elnevezésű cégére vonatkozó kérdés hallatán: habogni kezdett, majd feleségére hivatkozott, végül arról kezdett el beszélni, ő nem ért ehhez az egészhez, és amúgy is miért kérdezik őt erről.

Gunnlaugsson a Wintris nevű offshore cégben forgatta meg vagyonát, majd hogy eltüntesse a nyomokat, egy dollárért eladta a cégben lévő részesedését a feleségének. A dokumentumok szerint a politikus közel 4 millió dollárt értékben menekített ki izlandi államkötvényeket a bankokból a szigetországot sújtó pénzügyi válság alatt.

Hétfőn tömegek követelték Reykjavíkban a kormányfő távozását, Gunnlaugsson akkor még nem akart lemondani. Keddre meggondolta magát: lemondott a miniszterelnöki tisztségről, ám pártja, a Progresszív Párt elnöki pozícióját megtartja.

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2016. április 06. 11:38
CIA művelet a panama-botrány szívárogtatás és Soros alapítvány áll mögötte, ezért az oroszok, Szíria és Izland a célpontok, akikről szó van! Sorosék ezzel már megbuktatták az izlandi kormányt sikeresen! http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2016/04/cia-muvelet-panama-papers-gobbels-nem.html Goebbelsi propagandát alkalmaznak és egy volt náci SS tiszt által alapított ügyvédi iroda is benne van Sorosék bulijában, akik közreműködnek ebben a "kiszivárogtatásban". Ez megint a CIA és a cionnáci kazárok műve! Nem véletlenűl Putyin a legnagyobb célpont. Hamarosan megjelenik itt is a ciprióta , az Arlet meg a többi idióta hogy elkezdjék az oroszellenes propagandát nyomni, majd csak figyeljetek, és közben persze orbánozzanak, putyinpincsizzenek is! Csak a szinkronicitás végett. >:-D Nem mintha ezzel Orbánt akarnám védeni, csak véletlenek nincsenek ugye. A liberális propaganda és annak részei itt is kifejeződnek a mandin, hiszen amit a gazdi böffent, arra a mi trolljaink is ráugranak , így össze fog állni a (tükör)kép. >:-DD Szóval teljes frontos letámadás zajlik a háttérhatalom részéről. Nem lepődnék meg, ha a panama-iratok valahogy fejen találnák Donald Trumpot, ne adj isten Orbánt és körét egy második körben (Rogánéknak, Mészároséknak van vaj a fülük mögött azért rendesen). Szóval érdekes lesz. Ha már a migránsválság egyenlőre késik, mert túl lassan jönnek a migrének, akadozik a gépezet. Az izlandi kormányfő már megbukott, most Aszad és Putyin a célpontok. Ők nem fognak persze ettől lemondani, de a cél a zavar keltés, a szarkeverés libsi módra. Soros papa támogatásával.
kukagyerek
2016. április 06. 10:11
Tegnap a tévében egy fidesz-csicska keményen lerántotta a leplet a baloldali ikertesójuk adóparadicsomos buktájáról. Arról egy szót sem böffentett az idióta, hogy az ő bandájuk is érintett az ilyesmikben. Ezeknek aztán van bőr a képükön!
pollip
2016. április 06. 06:42
Ez csak egy "adóparadicsom". Az lenne az igazságos, ha a többi is kiderülne.
Mindjárt
2016. április 06. 05:37
"Offshore-botrány: lemondott Gunnlaugsson izlandi kormányfő" Így van ez amikor neki nincs olyan aduja mint a felcsúti cigánynak aki minden mocskos dolgát el tudja intézni egy kis kgbélázásal :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!