Izraelt kritizálja Bernie Sanders

2016. április 10. 19:25

„Aránytalanok” Izrael reakciói a gázai harci eseményekre Bernie Sanders amerikai szenátor, a Demokrata Párt Hillary Clintonnal vetélkedő elnökaspiránsa szerint. „Soha nem tudunk békét teremteni a régióban, ha a palesztinokkal nem bánunk méltósággal és tisztelettel” – mondta Sanders. Az Izrael-párti Rágalmazásellenes Liga (ADL) figyelmét máris felkeltette az egyébként zsidó származású amerikai politikus Izrael-kritikája.

2016. április 10. 19:25

Bernie Sanders amerikai szenátor, a Demokrata Párt elnökaspiránsa szerint „aránytalanok” voltak Izrael válaszlépései a gázai atrocitásokra 2014-ben – közölte a CNN. A demokrata jelöltségért Hillary Clintonnal vetélkedő, egyébként New York-i zsidó származású Sanders szerint Izraelnek teljes mértékben joga van szabadságban, függetlenségben és biztonságban léteznie, terrortámadások nélkül. „De soha nem tudunk békét teremteni a régióban, ha a palesztinokkal nem bánunk méltósággal és tisztelettel, ez a véleményem” – tette hozzá Sanders. 

A demokrata politikus „kiegyensúlyozottan” szeretné vizsgálni az Izraellel és Palesztinával kapcsolatos ügyeket. „Akár zsidó vagy, akár nem, remélem, hogy Amerikában mindenki befejezettnek szeretné látni a közel-keleti végtelen háború és konfliktus nyomorúságát.” Sanders szerint az Egyesült Államoknak támogatnia kell Izraelt, de nem szabad figyelmen kívül hagynia a palesztin emberek nehézségeit. „Nem lehet csak Izrael szükségleteivel foglalkozni. A régió minden népének szükségleteire oda kell figyelni” – nyilatkozta a politikus.

Az Izrael-párti Rágalmazásellenes Liga (ADL) figyelmét felkeltette Sanders nyilatkozata. Az ADL elnöke, Jonathan Greenblatt azt nyilatkozta, máris beszélt Bernie Sanders-szel, aki szerinte elismerte neki, hogy nem pontosak a gázai adatokkal kapcsolatos kijelentései.

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2016. április 11. 18:14
1947-ben a területi arány: Palesztinok-Zsidók 95:5. Ma: Palesztinok területei-Zsidók területei 5:95. Sanders véleménye korrekt, megszívlelendő. A megoldás csakis ez lehet, semmi más. Egyetlen, kizárólagos győztes nem lehetséges. Sajnos, ezt a most uraló nép hatalmon lévő többsége nem így látja. Ezért is sújtja a transzatlanti térséget, így hazánkat is a bajok sorozata. Hogy csak a migránsáradatot említsem. És ami ezután következik, az is a kizárólagosság, a hitleri-sztálini törvény mai alkalmazásából következik majd...
vanádium
2016. április 11. 13:58
Kíváncsi leszek arra , hogy Sanderset is indexre teszi az ATV és a Népszabadság , mert merészelte bírálni Izraelt?
vanádium
2016. április 11. 13:58
Kíváncsi leszek arra , hogy Sanderset is indexre teszi az ATV és a Népszabadság , mert merészelte bírálni Izraelt?
Mindjárt
2016. április 11. 13:49
Nem tudom mennyire lehet megbízni Sanders-ben de az olyasz maffiának az olyasz Rudy Giuliani esett neki és elég sikeres volt. Mindenki másra spiítoztak volna, hogy diszkriminál az olaszok ellen de ezt nem tudták megcsinálni Giuliani-val. Amikor Trump enyhén megemlítette, hogy a palesztínokat is emberként kéne venni ha Amerika békére akarja venni a palesztínokat és zsidókat akkor mindenki neki esett Trump-nak. Mindenki de különösen Cruz és Clintonné. Sanders sokkal tovább ment mint Trump és keményen beolvasott názi izraelnek de ezidáig még enki se nácizta meg antiszemitázta le. Lehetséges, hogy egy zsidó kell a probléma megoldására?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!