Elvenné Brüsszel a menekültekről való döntés jogát a tagállamoktól

2016. április 05. 15:48

Elvenné az Európai Bizottság a tagállamoktól a menekültek befogadásáról való döntés jogát és Brüsszel maga döntene az ügyben – áll egy német sajtó által idézett bizottsági tervezetben. Brüsszel szándékai szerint egy „egyetlen és központosított döntési mechanizmus” jönne létre.

2016. április 05. 15:48

A Tagesschau a Die Welt című lapra hivatkozva arról írt: a brüsszeli Európai Bizottság elvenné az uniós tag államoktól a menekültügyi eljárások lefolytatását és a Bizottság maga döntene a menekültek befogadásáról. 

A német lapok szerint a Bizottság „Európai menekültügyi rendszer reformja és az Európába vezető legális utak erősítése” címmel megfogalmazott dokumentumában az áll, megfontolják azt, hogy a menedékigények feldolgozását a nemzeti szintről európai szintre tegyék át.

Már most is létezik egy Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO) nevű uniós intézmény, amelyet a Bizottság javaslata szerint döntési jogokkal ruháznának fel és minden uniós tagállamban irodát nyitna. Ezzel Brüsszel szándékai szerint egy „egyetlen és központosított döntési mechanizmus” jönne létre, melyben teljesen harmonizálnák az eljárást, a menekültek befogadásáról pedig konzisztensen uniós szinten döntenének.

Összesen 231 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vezetéknév Utónév
2016. május 05. 02:21
Tökéletesen egyetértek a javaslattal. A menkültügy prompt döntést igénylő, összeurópai ügy, minden tagállamot érint. A nemzetállami önzés, szzéthúzás, szöszmötölés nem segít a megoldásban. A kérdést - a megfelelő anyagi, személyi és logisztikai feltételek megteremtésével - a bizottságnak kell rendeznie.
komondor
2016. április 26. 11:52
"ballibek kiikszelve" Ez elég gáz öreg!
pitypang1125
2016. április 22. 22:09
Anyátokról döntsetek Brüsszeli libsibolsi csőcselék!
Vén Csataló
2016. április 21. 00:05
Semmi az egész. Csak újra kell írni és elfogadtatni az alapszerződést. Gyerekjáték!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!