Angliai szálra bukkantak a párizsi és brüsszeli merényleteknél

2016. április 16. 10:53

Öt embert tartóztatott le csütörtök este és péntek reggel a brit rendőrség. A nyomozás – mely az angliai letartóztatásokhoz vezetett – még a párizsi, valamint a brüsszeli terrortámadások után kezdődött. Egyenlőre nincs arra bizonyíték, hogy az elfogott személyek támadásra készültek volna, de közük lehetett terrorakciókhoz, terrorcselekményre bujthattak fel másokat.

2016. április 16. 10:53

Terrorizmushoz kapcsolódó bűncselekmények gyanújával tartóztatott le öt embert a brit rendőrség – írja a BBC. Csütörtök este három férfit és egy nőt fogtak el Birminghamben, majd péntek reggel egy újabb férfit tartóztattak le a Gatwick repülőtéren.

A nyomozás még a párizsi, valamint a brüsszeli merényletek után kezdődött. Az akcióban a francia és a belga hatóságok is együttműködtek a brit titkosszolgálattal, hogy közösen foglalkozzanak „a merényletekhez kapcsolódó, az Egyesült Királyságra vonatkozó esetleges fenyegetéssel”.

A brit rendőrség kiemelte: egyenlőre nincs információ arról, hogy a letartóztatott személyek terrorakcióra készültek volna az Egyesült Királyság területén, ám fenn áll gyanú, hogy közük lehetett terrorcselekmények elkövetéséhez, vagy terrortámadásokra bujtottak fel másokat.

A nyomozás birminghami házkutatásokkal folytatódik.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2016. április 16. 15:06
Az ilyen letartóztatások nem ritkák, tavaly több mint 300 volt. Angliát most jobban izgatja, hogy elkészült a fotó a trónörökös párról a Taj Mahal előtt, ahol Diana és Károly is le lett fényképezve, de külön-külön. http://www.dailymail.co.uk/news/article-3543048/Preparations-underway-Kate-William-s-arrival-Taj-Mahal-24-years-mother-Diana-s-visit.html
metálgitár
2016. április 16. 12:30
Jaj. Nem különösebben erősségem a helyesírás, de ez már az én szememet is bántja: "Egyenlőre nincs arra bizonyíték [...]"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!