Trump: Elég ebből, össze kell kovácsolni a népet!

2016. március 01. 08:07

Jogvédő szervezet tüntetett Trump egyik szuperkedd előtti kampányrendezvényén, mire a republikánus jelölt úgy reagált, elege van már ebből, össze kell fogni az amerikaiakat, mert a nép most nem összetartó.

2016. március 01. 08:07

Az Euronews tudósítása szerint egy jogvédő szervezet saját kampányrendezvényén tüntetett Donald Trump ellen Radfordban. Az elnökjelölt végül is azt az Euronews szerint a tőle szokatlanul erőtlen retorikát rögtönözte, hogy elege van már ebből, össze kell fogni ezt a népet, mert ez a nép most nem összetartó. Egybe kell kovácsolniuk az országot, fogalmazott a legesélyesebb republikánus jelölt-jelölt.

Fotós vs. titkosszolgálat balhé Trump rendezvényén

Virginiában egy fotóriporter tűzött össze helyi idő szerint hétfőn a titkosszolgálat egyik ügynökével a republikánusok jelöltségére pályázó Donald Trump rendezvényén. A Time egyik fotóriporterét a titkosszolgálat munkatársa teperte le - a fotós elmondása szerint - akkor, amikor a Trump ellen tüntetőket fotózta az egyik kampányrendezvényen.

A Trump-kampánycsapat közleményt adott ki a Radford Egyetemen tartott nagygyűlésen történtekről, de csak annyit közöltek, hogy nem ismerik az incidens részleteit, azokkal kapcsolatban csak a helyi rendfenntartó erők tudnak tájékoztatást adni. A fotóriporter, Chris Morris - aki 1990 óta szerződéses munkatársa a Time-nak - több amerikai tévének is arról számolt be, hogy a titkosszolgálat egyik embere először lefogta, aztán hátracsavarta a kezét, amelyből így kiesett a fényképezőgép. Morris a Trump ellen tüntetőket fotózta a Virginia állam déli részén fekvő Radford város egyetemén.

A Washington Examiner című bulvárlap riportere, Gabby Morrongiello elmondása szerint afroamerikai diákok csoportja tüntetett az ingatlanmágnás, valóságshow-sztár Trump ellen, és amikor a fotós közelebb akart menni hozzájuk, a titkosszolga intett neki, hogy lépjen vissza. A Time munkatársa közönséges és durva szavakkal illette az ügynököt, aki ekkor ragadta meg őt. A Time magazin közleményben ítélte el az incidenst.

Hillary Clintont külügyminiszterségével támadják

Az incidensek és a durva sértegetések egyébként nem ritkák az idei előválasztási kampányban. Bill Clinton volt elnök például szombaton, a felesége győzelmét hozó dél-Karolinai előválasztás napján kampányolt Hillary Clinton elnökjelölt-aspiráns mellett egy kisvárosban. A gyűlésen egyszer csak felállt egy férfi, magát volt tengerészgyalogosnak mondta, és előhozta a bengázi incidens néven elhíresült történetet: 2012-ben a líbiai Bengázi városában terroristák támadták meg az amerikai diplomáciai képviselet épületét, ahol négy amerikai állampolgár, köztük a nagykövet is életét vesztette. Akkoriban a washingtoni külügyminisztériumot Hillary Clinton irányította, s mindmáig azzal támadják, hogy hiába számítottak terrorista támadásokra, hiába kért a nagykövet már korábban is segítséget, Clinton mégsem tett semmit.

A Bengáziban történtek és a felelősség megállapítása azóta is szerepel az amerikai belpolitikai napirenden, és a választási kampányban rendszeresen felhasználják Hillary Clinton ellen. A dél-karolinai rendezvényen - ahol egyébként Hillary Clinton nem volt jelen, csak férje, a volt elnök - ezt a bengázi tragédiát emlegette fel a felszólaló, mire Bill Clinton, egy idő után elveszítve a türelmét, odakiáltotta a férfinak: „Pofa be!” A Clintont hazugnak nevező vendéget a biztonságiak némi dulakodás után kivezették.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jairus
2016. március 01. 13:00
"Remélhetően annyira nem alacsony még a szemmeli színvonal az USÁ-ban, hogy..." Ifj. Bush. Clinton. Obama. akármelyik oldalról jött is az utóbbi évek elnöki eresztése, Trump ezekhez képest egy intellektuális ikertorony. Pedig őt sem az eszéért szeretik.
hartnesz
2016. március 01. 12:14
Ha trump hatalomra kerül vagy beáll kőművesnek vagy kinyirjak mint Kennedy t
hartnesz
2016. március 01. 12:11
Az amerikai nemzetnek már annyi Pár évtizeden belül többségben lesznek a szinesboruek és akkor bekoszont az új világrend Ezt csinálják nálunk is mellesleg
Bravo
2016. március 01. 11:37
Itt vannak a fotós elleni rendszabályozás videói (3). Morris egy ismert és elég jó fotós, aki éveket töltött korábban háborús konfliktusok fotózásával. Maga is bevallja, hogy belépett a tiltott területre és a látszólag kisebb SS pofa felhívására sem volt hajlandó elmenni. Sőt visszapofázott, lökdösődött. Nem volt jó ötlet. http://www.theguardian.com/us-news/2016/feb/29/trump-rally-photographer-secret-service-protests
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!