Robbanás történt Isztambul egyik legnépszerűbb sétálóutcájában

2016. március 19. 11:14

Feltehetően öngyilkos merénylő robbantott szombat délelőtt Isztambul egyik legforgalmasabb sétálóutcáján, az Isztiklalon. A bombatámadásban legalább négyen meghaltak, több tucat ember megsebesült. A támadást a az Iszlám Állam vagy az illegális Kurdisztáni Munkáspárt terrorszervezet hajtotta végre.

2016. március 19. 11:14

Robbanás történt Isztambul egyik legforgalmasabb sétálóutcáján, az Isztiklalon szombaton – írta a BBC. A jelentések szerint öngyilkos bombatámadás történt.

Mehmet Müezzinoglu egészségügyi miniszter  elmondta: az öngyilkos merénylőn kívül három ember életét vesztette, harminchatan – közülük heten súlyosan – megsebesültek. A sérültek harmada külföldi.

A merénylő máshol akart robbantani

Egy magas rangú tisztviselő állítása szerint a támadást a az Iszlám Állam vagy az illegális Kurdisztáni Munkáspárt terrorszervezet hajtotta végre. 

Információi alapján a merénylő eredetileg máshol akart robbantani, de a rendőrség közbelépett, ezért idő előtt működésbe hozta a magára erősített bombát. 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2016. március 19. 22:16
Erdogan 6 napja mondta, hogy térdre kényszeríti a terrorizmust.
Akitlosz
2016. március 19. 17:51
Ez van, ha egy ország nem ellenőrzi az országhatárait. A függetlensége csökken. Nagyon veszélyes vívmány ez a "schengeni övezetet".
Orvosok és mérnökök
2016. március 19. 13:36
Meg szerencse, hogy most kaptak vizummentes beutazast az EU-ba.Hamarosan a te ablakod alatt robbantgatnak majd.Koszi Eu, koszi libsik
heep
2016. március 19. 13:12
Törökország uniós tagsága egyenlő lenne azzal, hogy ezeket a konfliktusokat török-kurd, török-radikális iszlám és a velük járó robbantásokat is behoznánk Európába. A németeknek még a törökök integrálását sem sikerült megoldani 50 év alatt. Pedig náluk még istenes a helyzet a franciaországi francia-algériai testvéri barátsághoz képest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!