Lelőtték egy belga atomerőmű biztonsági őrét, nincs terrorista szál

2016. március 26. 13:12

A belga Derniere Heure napilap szerint két nappal a brüsszeli merényletek után lelőtték egy belga atomerőmű biztonsági őrét, belépőkártyáját pedig ellopták. Az illetékes ügyészség hivatalos közleményben kijelentette: a belépőkártyát nem lopták el, az ügyet egyszerű gyilkosságként kezelik.

2016. március 26. 13:12

Egy belga atomerőmű biztonsági őrének holttestére bukkantak csütörtökön – írja a helyi média alapján a Reuters. A férfit lelőtték, belépőkártyáját pedig ellopták. A kártya érvényességét a holttest felfedezése után rögtön visszavonták és nukleáris riasztást hirdettek. A teóriák szerint terroristák utazhattak a férfi belépőkártyájára. A hírt közlő helyi lap, Derniere Heure szombaton arról írt, hogy a keddi támadók tervbe vették egy radioaktív bomba építését, de az atomerőművek biztonságát megerősítették – írja a Telegraph.

A Derniere Heure egyébként csütörtökön arról írt, hogy a keddi támadások elkövetői eredetileg egy atomerőművet akartak megtámadni, de néhány letartóztatás miatt sietniük kellett, így könnyebb célpontot választottak. A párizsi merényletekkel kapcsolatos házkutatások közben egy helyen olyan videófelvételt találtak, amelyen egy belga atomprogramhoz köthető embert követtek.

Frissítés:

A charleroi-i ügyészség közlése szerint nincs az ügyben terrorista szál, a belépőkártyát nem lopták el, így egyszerű gyilkosságként kezelik az ügyet.

Összesen 236 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OHM
2016. március 27. 23:16
Szenzációhajhászás: egyszerűen nem bírta kimondani belgául hogy: allahakbar! És a pénztárcája is eltűnt...
OHM
2016. március 27. 21:35
szeláví-insallah...
Venn
2016. március 26. 21:49
Balgák=belgák...........
Akitlosz
2016. március 26. 21:45
Egyszerű gyilkosság?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!