Felmentették a háborús bűnökkel vádolt szerb politikust

2016. március 31. 16:02

Felmentette a hágai Nemzetközi Törvényszék a háborús bűnökkel vádolt Vojislav Šešeljt csütörtökön. A szerb ultranacionalista politikust Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és a Vajdaságban 1991 és 1994 között elkövetett háborús bűnökkel vádolták.

2016. március 31. 16:02

Vojislav Šešeljt 2003-ban adta fel magát a hágai Nemzetközi Törvényszéken, ezután közel tizenkét évet ült annak börtönében. 2014-ben súlyosan rosszabbodó egészségügyi állapotára hivatkozva ideiglenesen szabadlábra helyezték, majd 2015-ben a bíróság úgy döntött, hogy vissza kell térnie a hágai börtönébe. Végül a mai nappal a hágai Nemzetközi Törvényszék felmentette a háborús bűncselekményekkel vádolt ultranacionalista politikust.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2016. április 01. 06:38
Mondjuk Nürnberg is igen messze volt a kiegyensúlyozott és elfogulatlan igazságszolgáltatástól. Az volt a klasszikus értelemben vett első nemzetközi bíróság. Ott, mondjuk az eljárástól függetlenül lehetett egyetérteni az ítéletekkel. De koncepciós per volt. Ahogy ez is, csak itt valahogy más volt a koncepció. Amit mi nem tudunk. Mindkettő a nyugat-európai ember saját lelkiismeretének szól. Formája szerint Rend. Tartalmilag kaotikus, értelme erősen megkérdőjelezhető. Önbecsapás, hazugság.
Akitlosz
2016. március 31. 19:32
12 év börtönben ártatlanul. Durva.
még fokozza
2016. március 31. 16:55
Egy gesztus az EU részéről. Április 24.-én választások Szerbiában. Belgrád lakossága Putyint élteti. Talán nekünk is jó lenne, nem lennénk bekerítve az EU-val és lenne némi mozgásterünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!