Egyre több terrorgyanús személyt fognak el a hatóságok

2016. március 28. 17:39

A hétvége folyamán is több olyan embert kaptak el a hatóságok Belgiumban és Hollandiában, akik a gyanú szerint valamilyen módon kapcsolatba hozhatók a terrorizmussal.

2016. március 28. 17:39

Meghosszabbították a még csütörtökön Franciaorszában elfogott, és egy terrortámadás előkészítésével meggyanúsított Reda Kriket fogvatartását. A hétvégén azonban Belgiumban és Hollandiában is fogtak el gyanús személyeket: Belgiumban két olyan embert tartóztattak le, akik kapcsolatban álltak Kriket-vel.

Hollandiában összesen négy embert tartóztattak le terrorgyanú miatt vasárnap: egy francia állampolgárt, akit hamarosan kiadnak Franciaországnak. Őt azzal gyanúsítják, hogy terrortámadást készített elő. A további három letartóztatott közül ketten algériai származásúak.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2016. március 29. 11:55
Jó játék ez, hiszen a terroristának a kalapja dönti el, elengedik-e, vagy sem.
öszödibeszéd
2016. március 29. 01:52
még egy szempont: a francia és belga dzsihádista tömeggyilkos fiatalok francia és belga állampolgárok, a fejlett nyugaton nőtték fel. De valahogy mintha nem működne odaát nyugaton a csigaevőknél a humanista közoktatás és liberális fogyasztói (tömeg)kultúra sem. vagy mi bájosat írjak az egykori Voltaire és Rousseau felvilágosult civilizációjáról, amelyben kétlábon járó gyilkológépek szocializálódnak?
apagyi
2016. március 28. 18:25
Na,ne vicceljetek már....el is engedték a belgák az egyetlen gyanusítottat...
Starlord
2016. március 28. 17:56
Kellene új törvény is, amely vallási személyek vallási intézményben vagy bárhol máshol terroristákat éltetnek, azoknak toboroznak vagy gyűlöletkeltő tevékenységet folytatnak, minimum 20 év börtönnel legyen sújtható. Akárcsak azok, akik szélsőséges terrorista szervezetekkel kapcsolatot tartanak, éltetnek és akár anyagi akár más módon támogatnak. Ideje lenne komolyan venni ezeket a dolgokat, mert ez nem vicc és nem is játék, ezek a terrortámadások igazi tömeggyilkosságok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!