Az FBI tájékoztatott az el-Bakraoui fivérekről a robbantások előtt

2016. március 29. 18:33

Tájékoztatta az FBI az el-Bakraoui fivérek bűnözői és szélsőséges múltjáról hat nappal a brüsszeli robbantások előtt a holland hatóságokat, akik március 17-én átadták azokat az információkat a belga hatóságoknak.

2016. március 29. 18:33

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hat nappal a múlt heti brüsszeli robbantások előtt információkat adott át a holland hatóságoknak az el-Bakraoui fivérekről, akik részt vettek az öngyilkos merényletekben – közölte kedden a holland igazságügyi miniszter.

Ard van der Steur a hágai törvényhozás alsóháza előtt beszélve elmondta, hogy az FBI március 16-án tájékoztatta a holland szerveket Ibrahim és Khalid el-Bakraoui bűnözői és szélsőséges múltjáról. A tárcavezető hozzátette, hogy a holland hatóságok másnap, március 17-én közvetlenül felvették a kapcsolatot a belga társszervekkel.

Ibrahim el-Bakraoui március 22-én robbantotta fel magát a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren, míg testvére, Khalid nem sokkal később a metróban követett el öngyilkos merényletet az uniós intézmények közelében. A brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincöt ember életét vesztette, és nagyjából háromszáznegyvenen megsebesültek.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2016. március 30. 09:32
A belgák viszont letagadták, hogy a hollandok értesítették őket is. Szép.
pollip
2016. március 30. 07:31
Sajnos az FBI azt is mondta, hogy európába kb 5000 potenciális terrorista jöhetett a migránsáradattal.
Dénia
2016. március 29. 20:29
Az a baj, hogy most már túl sok ilyen infó van, hogy kik adtak át a merénylőkről információkat a belga hatóságoknak. A törökök is erről adtak már hírt, mostm ez, meg a soproni felismerő, aki bejelentést tett a rendőrségen a párizsi merénylőről, hogy felismerte... Akkor a párizsi vérengzés előtt, hogy tájékoztatták a francia titkosszolgálatot a bajorok pont a merénylőkkel kapcsolatos infókról... Kezd az embernek az a benyomása lenni, mint ha direkt hagyták volna őket.
blondiner
2016. március 29. 19:51
mintha a Bölgák direkt hagyták volna a merényletek végrehajtását. Az USA esetén ez még érthető, hiszen elegendő ürügyet ad egy tervezett háborúra - de a Bölgák kit akarnak megtámadni? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!