Távozik a francia külügyminiszter

2016. február 10. 14:07

A kormányátalakítás miatt távozik a posztjáról Laurent Fabius francia külügyminiszter. Francia sajtóértesülések szerint Fabius az alkotmánytanács elnöki tisztségét fogja betölteni, helyét a jelenlegi környezetvédelmi miniszter, a köztársasági elnök volt élettársa veheti át.

2016. február 10. 14:07

Laurent Fabius külügyminiszter szerdán megerősítette, hogy távozik a francia kormányból. A 69 éves politikus sajtóértesülések szerint az alkotmánytanács elnöki tisztségét fogja betölteni az elkövetkező kilenc évben.

A diplomáciai tárca vezetője a szerdai kormányülést követően arra az újságírói kérdésére, hogy ez volt-e az utolsó kormányülés, amelyen részt vett, annyit válaszolt, hogy „igen”. Hozzátette, hogy ugyanakkor megtartja az ENSZ klímakonferenciájának elnöki tisztét novemberig, amikor is Marokkó veszi át az elnökséget. 

Francois Hollande államfő a 2017-es elnökválasztásra való felkészülés jegyében a napokban tervezi átalakítani a kormányát. Laurent Fabius utóda sajtértesülések szerint Ségolene Royal jelenlegi környezetvédelmi miniszter, a köztársasági elnök volt élettársa, négy gyermekének anyja lehet.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abraxas
2016. február 10. 16:27
:-DDD Ez is hiába orbánozott. :-D Máshogy kellett volna Hollande bizalmába férkőznie! :-) (Nyilván az is teljesen demokratikus, hogy Hollande a volt élettársát futtatja! :-D)
anaphylaxiás sokk
2016. február 10. 15:25
Hát hol van ilyenkor a HELLERÁGNES? Hát ilyen ROKONI kapcsolatok alapján megy a posztok elosztása? Hát veszélyben a köztársaság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!