Sarkozy után nyomoz a francia ügyészség

2016. február 16. 21:51

Eljárást indított kedden este a párizsi ügyészség Nicolas Sarkozy ellen a 2012-es elnökválasztási kampányának törvénytelen finanszírozása miatt, amiért a volt államfő többet költött el a megengedettnél a kampányban, közölte kedden este a vádhatóság.

2016. február 16. 21:51

A túlköltekezést fedező állítólagos hamis számlák ügyében viszont csak a „jogi képviselővel rendelkező tanú” státusba helyezte az exelnököt az ügyészség hamisítás, csalás és hivatali visszaélés gyanújával. Ez a jogállás átmenetet jelent a gyanúsított és az egyszerű tanú státusa között. Az exelnököt, aki azt állítja, hogy nem tudott a hamis számlákról, 12 órán át hallgatták ki kedden.

Az ügyben 2014 márciusában kezdődött vizsgálat, miután egy sajtóleleplezést követően Jérome Lavrilleux, a volt államfő kampányának helyettes vezetője elismerte: Nicolas Sarkozy kampányának túlköltekezését a nagygyűléseket szervező kommunikációs cég, a Bygmalion hamis számláival és dupla könyveléssel próbálta meg fedezni a párt.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2016. február 16. 22:29
Mi volt? Volt szobatárs finanszírozta a lopott fekete pénzből?
Photon
2016. február 16. 22:16
DDD next hőse...
Strassnoff Ignác
2016. február 16. 22:13
Sarközy... Beszartam a dumán, hogy ez magyar származású. Úgy is néz ki... Amúgy hétszentség, hogy aki ilyet ír, az nem olvasta az Egri csillagokat... :)))) Pedig kötelező olvasmány volt.
bookmark
2016. február 16. 22:04
Annak ellenére, hogy szabadkőműves nem elég jó káder Szarkó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!