Irán választ

2016. február 26. 14:30

Iránban elkezdődtek a választások, ahol a parlamenti többséggel bíró konzervatívok és a jelenleg kormányzó reformerek között kerülhet ki a győztes. Az iszlám köztársaságban a Szakértői Tanács képviselőire is lehet voksolni, ami azért különösen fontos, mert az idős és betegeskedő Hamenei ajatollah helyére ez a testület választhatja majd meg a a legfőbb vezetőt.

2016. február 26. 14:30

Az iráni választások kezdetüket vették – közölte az Euronews. A 78 milliós országban a parlamenti többséget adó konzervatív keményvonalasok és Haszan Róháni kormányfő mérsékelt reformerei számítanak esélyesnek.

A választás jelentősége, hogy a Szakértői Tanács képviselői helyeire is pályázhatnak a jelöltek és ez az a testület, amely az ország legfőbb vezetőjét, az ajatollahot adja. Hamenei ajatollah pedig már 76 éves és sokat betegeskedik – írja az ujszo.com.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!