Az elmúlt hónapok legnagyobb migránscsoportját fogták el Röszkénél

2016. február 09. 12:02

Huszonnégy pakisztáni, indiai és nepáli fiatal lépte át illegálisan Magyarország határát Röszkénél. A határsértők a kerítés előtti drótakadályt ledöntötték, az oszlopokra kifeszített acélhálón pedig csípőfogóval lyukat vágtak. Az elfogottak egy nagyobb csoport tagjai voltak, a többiek a rendőrök elől visszamentek Szerbiába.

2016. február 09. 12:02

Az elmúlt hónapok legnagyobb migránscsoportját fogták el kedd délelőtt Röszkénél, egyszerre 24 magát pakisztáni, indiai, illetve nepáli állampolgárnak valló fiatal férfi lépett illegálisan magyar területre – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A határsértők a kerítés előtti drótakadályt ledöntötték, az oszlopokra kifeszített acélhálón pedig csípőfogóval lyukat vágtak. Az elfogottak egy nagyobb csoport tagjai voltak. Mintegy tucatnyian, amikor észrevették a feléjük közeledő magyar rendőröket és katonákat, visszatértek a határ vajdasági oldalára. Az eset néhány méterre történt egy olyan szakasztól, ahol a nyomok és a javítást jelző rendőrségi címke szerint már korábban is átvágták a kerítést.

A határt őrző gyalogos és gépkocsizó járőrök munkáját technikai eszközökkel is segítik. A telepített és a mobil hőkamerák segítségével már mélyen a vajdasági oldalon észreveszik a határ felé közeledő embercsempészeket és migránsokat. Kedd reggel pedig helikopter is cirkált a Röszke és Ásotthalom közötti határszakasz fölött.

A határzár óta összesen ezren jöttek

A Csongrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a migrációs válsághelyzet tavaly szeptemberi kihirdetése óta összesen 1095 elkövetővel szemben határzár tiltott átlépésének bűntette miatt, két terhelt esetében pedig határzár megrongálásának bűntette miatt kezdeményezett gyorsított eljárást a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Az elmúlt három hétben az ügyészség 179 migráns bíróság elé állítását kezdeményezte. Az elkövetők közül ötvenketten koszovói, huszonhárman albán, tizennyolcan török, tizenheten pakisztáni, tizennégyen bangladesi, tizenhárman marokkói, tizenketten iráni állampolgárnak vallották magukat, de volt, aki szomáliai, szerb, kubai, palesztin, iraki, haiti, szenegáli, kongói, afgán, algériai, eritreai vagy gambiai személyi adatokat közölt.

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trespass
2016. március 08. 11:17
Nem is értem hogyan foghatták el ezt sok sorosmigráncsterroristát kijárási tilalom, zabrálás, internet- és sajtókorlátozás, valamint statárium nélkül. Nyilván csak a szerencse segített. Jegyrendszert és elsötétítést akarunk! És tartóztassák le az összes migráncssimogatót, ellenzékit, a pannonhalmi főapátot és azt szemét Kovácsot a 4.-ről!
cutcopy
2016. február 09. 23:07
Mielőtt még életüket mentve futni kezdtek otthonról mindenki magához vette kedvenc drótvágó fogóját majd hatezer kilométert futottak eddig a kerítésig..
bookmark
2016. február 09. 23:07
Én tényleg nem értem az összes ellenzéket. Őket is meg a családjukat is próbálja Orbán védeni. Csak nem kollektív öngyilkos az összes? Tényleg valaki megigérte nekik, hogy a védettek listáján vannak, amit az olvasni nem tudó migróknak kéne figyelembevenni?
Fiorini
2016. február 09. 23:06
"pakisztáni, indiai és nepáli" az orosz bombázások elől menekülve, nyilván
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!