Vizsgálja a lengyel történéseket az Európai Bizottság

2016. január 13. 14:42

A a lengyel alkotmánybíróság hatáskörének korlátozása miatt előzetes vizsgálatot indít a jogállamisági mechanizmus keretében az Európai Bizottság.

2016. január 13. 14:42

Az Európai Bizottság (EB) a jogállamisági mechanizmus keretében előzetes vizsgálatot fog lefolytatni a lengyelországi fejleményekkel kapcsolatban – jelentette be Frans Timmermans bizottsági alelnök szerdán, miután a brüsszeli végrehajtó testület "orientációs jellegű" vitát tartott az új varsói kormány tevékenységéről.

Az Európai Bizottság első alelnöke sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az eljárást a lengyel alkotmánybíróság hatáskörének korlátozása miatt indítják meg, amely széles körű tiltakozást váltott ki Lengyelországban és külföldön egyaránt. 

Szakértői értékelések szerint ez az első lépése a három szakaszból álló uniós mechanizmusnak, amelyhez az Európai Bizottság akkor folyamodhat, ha egy adott tagállamban a jogállamiságon csorba esik.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2016. szeptember 12. 22:38
Csepűrágó szarházi libsibolsik gyülekezete!
Anti Komcsi
2016. április 14. 01:10
Hajrá Lengyelország!
Antigoné
2016. január 24. 15:06
Azt nem kell vizsgálni, még a gyerekek is tudják (ha máshonnan nem, a KIKA gyerekhíradójából), hogy tökéletes.
drkovax
2016. január 18. 15:51
A vizsgálathoz, meg az ejnye-bejnyéhez nem, de bármilyen szankcióhoz az ET egyhangú döntése kell és OV már mondta, hogy felesleges ezen görcsölnie a bizottságnak. (Egyébként ha ketten vagyunk, akkor már csak rajtunk múlik, hogy minden ilyen akciót megvétózzunk.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!