Mesemmisítették az Iszlám Állam egyik pénzrejtekhelyét az amerikai bombázások

2016. január 12. 11:44

Lebombázta az Iszlám Állam moszuli készpénztároló rejtekhelyét az amerikaiak által vezetett nemzetközi koalíció vasárnap hajnalban. A támadás nagyjából egymillió dollárt pusztíthatott el. Az akciónak, mely az Iszlám Állam pénzforrásainak megsemmisítését szolgálta, civil áldozatai is lehetnek.

2016. január 12. 11:44

Megsemmisítette az Iszlám Állam moszuli készpénztároló rejtekhelyét egy vasárnap hajnali amerikai bombázás – írja az Index.

A megsemmisített épületben a terrorszervezet az olajkereskedelemből, rablásokból és védelmi pénzekből befolyt jövedelmét tartotta. Hogy pontosan mekkora összeg semmisül meg, egyenlőre nem lehet tudni. A Pentagon egyik szóvivője úgy fogalmazott: a „két 900 kilós bomba egymillió dollárt pusztított el”.

A CNN információi szerint a rejtekhelyen a harcosok zsoldjára és a későbbi hadműveletekre elkülönített készpénzt tartotta a szervezet.

Civil áldozatok is lehetnek

Az amerikai hírtelevízió úgy tudja, az akciónál civil áldozatokra is számítani kellett, mivel az épület sűrűn lakott helyen fekszik. A légierő napokig figyelte a környéket, hogy a támadás olyan időpontra essen, mikor a legkevesebb áldozattal jár a hadművelet. Ezért döntöttek a vasárnap hajnali időpont mellett. Az első értékelés szerint a támadásnak 5-7 halálos áldozata lehet.

Az amerikai vezetésű koalíció célja, hogy elvágja az Iszlám Államot pénzügyi forrásaitól. Ezt a célt szolgálta a minapi támadás is.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chack
2016. január 12. 18:35
Szerintem nagyobb kárt okoznának az IÁ-nak azzal, ha kifizettetnék velük a nekik adott fegyvereket.
bagoj
2016. január 12. 17:39
..."Mesemmisítették az Iszlám Állam egyik pénzrejtekhelyét az amerikai bombázások"... Ez nem az első eset,hogy az USA így"fizeti ki" pénzügyi kötelezettségeit. Muammar al-Gaddafi még ma is élhetne,ha bankban tartja a petrodollárjait.Így,elégtek a sátra alatt.Volt adósság-nincs adósság. Made in USA.
hartnesz
2016. január 12. 15:03
Milliárdjaik vannak. 1 millió dollár megsemmisítése parasztvakítás. De már megint megnyugtatták a közvéleményt hogy minden a legnagyobb rendben.... Már ami Szíria teljes tönkretételét és a fegyveragyárak bevételeit illeti!!!
smarton
2016. január 12. 13:42
Ezek az amcsik még a bombázáskor is pénzre gondolnak... De komolyan, ha erről is volt információjuk, a helyről, a mennyiségről, akkor hogy a fenében nem tudják az összes harcolót helyileg azonosítani? Azt nem tudjuk, amit nem akarunk, mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!