Előzetesbe került a migránsokat teherautóba zsúfoló embercsempész

2016. január 12. 09:43

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a román férfinak az előzetes letartóztatását, aki társaival mintegy 150 migránst zsúfolt össze egy teherautó zárt rakterébe még tavaly nyáron Mórahalom környékén. A járművet végül hátrahagyták, mert vezethetetlen volt a túlsúly miatt, de a levegőtlen raktérbe zsúfolt migránsok egy részénél már ilyen rövid idő után jelentkeztek az oxigénhiány tünetei.

2016. január 12. 09:43

Elrendelte az előzetes letartóztatását a Szegedi Járásbíróság annak a román férfinak, aki tavaly nyáron társaival százötven migránst zsúfolt egy teherautó rakterébe Mórahalomnál – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a férfit a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsítják.

A gyanú szerint a férfi 300 eurót kapott volna megbízóitól, hogy mások által Magyarországra csempészett migránsokat a zöldhatár közeléből Ausztriába szállítson. Aradon beült a megbízói által előkészített tehergépkocsiba, majd Mórahalom külterületére hajtott. Ott társaival mintegy 150 migránst zsúfoltak a jármű – 2,4 méter magas, 2,1 méter széles és 5 méter hosszú rakterébe. A gyanúsított alig 10 perccel az indulás után Mórahalmon megállt – mivel a gépkocsi biztonságosan vezethetetlen volt a jelentős túlsúly miatt -, majd a migránsokat és a járművet hátrahagyva társaival együtt távozott. A helyszínre érkező rendőrök 104 migránst tudtak előállítani, akiknek sikerült kijutniuk a raktérből.

A szellőzés nélküli raktérben az utasoknál már 6-10 perc után jelentkezhettek az oxigénhiány tünetei, amely 20-25 perc múlva már halálos kimenetelű is lehetett volna. A százötven ember a raktér levegőjét mintegy 8-12 perc alatt belélegezte, amellett, hogy a hőmérséklet 1-2 perc alatt meghaladhatta a kritikus 34 fokot. A szinte azonnal kialakuló rosszullét miatt a teherautóban lévő migránsok minden módon próbáltak levegőhöz jutni, késsel is igyekeztek fölszakítani a raktér fémborítását.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére közölte, a román gyanúsított személyazonosságát néhány napja derítették ki a magyar rendőrök, majd sikerült őt elfogni.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
veletlen
2016. január 13. 02:53
Ők nem haltak meg.
áfonya
2016. január 12. 14:01
A BETOLAKODÓK MOZGATÓ RUGÓJA MERKEL ÉS JUNCKER A KÉT FŐBŰNÖS.ŐKET KAPJÁK EL LEGKEVESEBB ÉLETFOGYTIGLANT ÉRDEMELNEK.
El Presidente
2016. január 12. 11:55
Egyáltalán nem támogatom ezt a migráció-jelenséget, és ha rajtam múlna, mindent megtettem volna, hogy egy se tudjon bejutni a Schengen-övezetbe. De, viszont, remélem ezt a hülye marhát beteszik a kóterba vagy 25-30 évre, a legjobb úgy lenne, hogy valami arabok közé, szívjon egy kicsit a barom.Csípi a szemem, ha valaki az elesettek, nehéz helyzetben lévők révén akar egy kis jó pénzhez jutni, "okosba". Egyébként mennyire ironikus ez az egész, ezek azért haltak meg, mert illegálisan próbáltak bejutni Ausztriába, és pár nappal később Bécs megnyitotta a határait a tömegesen érkezők előtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!