Diplomáciai botrány: a franciák húst és bort szolgáltak fel az iráni elnöknek

2016. január 29. 13:44

Félbe maradt az ebéd a francia és az iráni elnök találkozóján, mivel a franciák nem voltak hajlandóak teljesíteni Rohani halal húsra és alkoholmentes menüre vonatkozó kérését, így hagyományos francia menüt szolgáltak fel borral. Az indoklás a köztársaság értékeire hivatkozott.

2016. január 29. 13:44

A francia vendéglátók nem voltak hajlandóak alkoholmentes ebéddel várni az éppen Párizsban tartózkodó Hasszán Rohani iráni elnök vezette delegációt, ami miatt efélbeszakadt a közös ebéd - írja az Independent nyomán az Index

Az iráni elnök éppen nyugat-európai körúton vesz részt, előzőleg Rómában volt és Ferenc pápával tárgyalt. Az ottani vendéglátók eleget tettek a kérésének és halal húst, alkoholmentes menüt szolgáltak fel. A franciák a szekuláris köztársaság értékeire hivatkozva utasították el az iráni kérést, ehelyett hagyományos francia ételt és bort kínáltak fel, ebből viszont az irániak nem kértek.

Azt nem tudni, hogy a kínos incidens mennyire lesz hatással a tárgyalásokra, amelyek több milliárdos befektetésekről szólnak.

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik