Olaszország attól tart, hogy a Balkánról feléjük indulhatnak a migránsok

2015. november 22. 12:11

Ha a közép-kelet-európai országok lezárják határaikat, a migrációs útvonalak Északkelet-Olaszország felé tolódhatnak el – figyelmeztetett az olasz parlament nemzetbiztonsági bizottsága.

2015. november 22. 12:11

Ha a közép-kelet-európai országok lezárják határaikat, a Balkánon keresztül vonuló bevándorlók tömege Olaszország irányába fordulhat – figyelmeztetett az olasz parlament nemzetbiztonsági bizottsága.

A bizottság állásfoglalása szerint ha Magyarországon, majd Horvátországban kerítést építenek, a migránsok áradata elkerülhetetlenül déli irányba mozdul el: Olaszország északkeleti térsége felé. Az értékelést a La Repubblica olasz balközép napilap ismertette vasárnap.

Az újságnak nyilatkozó Francesco Ferrara a Baloldal Környezet Szabadság politikusa elmondta, hogy az olasz titkosszolgálatok kiemelt figyelemmel kísérik a balkáni folyosón zajló mozgást. Ferrara úgy vélte, hogy az Európai Unió felé menetelő migránsok következő európai kapuként az északkelet-olaszországi határt választhatnák.

A Szlovéniával közös határszakasz ellenőrzését, amely nincsen messze Horvátországtól sem, Olaszország már szeptembertől megerősítette a szlovén titkosszolgálatokkal is szorosan együttműködve.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Okoskata
2015. november 22. 18:00
Magas lóról nem làtszik sem a pór nèp sem a hatàrsèrtő
brise
2015. november 22. 13:16
Tartanak?! Megerősítették a határt?! Hát Renzi nemrég még ThunderDan által bemásolt szöveget nyomta. Lehet bizonyítani!
ThunderDan
2015. november 22. 12:46
10 napja még ez a szöveg ment: Az olasz miniszterelnök szerint „a nyugat-európaiak megfizették a keleti bővítés politikai árát”, ezért „nincs rendben, hogy most ezek az országok diktálják az erkölcsöt nekünk”. Matteo Renzit bántja az új tagállamok magatartása, szerinte „elkeserítő látni, hogy falakat emelnek, csapdát a szabadságnak”. *** Szóval... nem szabad falakat emelni, csapdát a szabadságnak! Nem értem, mitől tartanak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!