Megosztja a „románellenes” Sárkánydomb Sepsiszentgyörgyöt

2015. november 11. 21:04

Készül az új főtér a székelyföldi Sepsiszentgyörgyön, ahol a tervezett Sárkánydombot románellenesnek ítélte a román közvélemény. A magyaroknak megoszlik a véleménye, nem a románellenesség ügyében.

2015. november 11. 21:04

„Most az a kérdés, hogy ha már behívták a székelyek Vitéz Mihályt, miért nem kérnek belőle”: A Főtér videójában egy sepsiszentgyörgyi polgármestert is elrejtett, viszont alapvetően az embereket kérdezgetik az új szentgyörgyi főtérről. Egy román vélemény szerint Sárkánydombbal a magyarok csak el akarják rejteni a főtér szomszédságában található Vitéz Mihály teret.

Mint a Maszol írta: az átalakítás során sétateret alakítanak ki a Bazár soron, a képtár, a megyei Tanács és prefektúra előtti téren, és itt kap helyet az úgynevezett Sárkánydomb is. Ez egy 8 méter magas, 13 méter hosszú, sárkány hátát formázó domb, mellette a sárkány két kiterített szárnya zöldövezetből és térkőből.

A Sárkánydomb révén két tér jön létre, hiszen elválasztja a történelmi belváros főtérétől a Vitéz Mihály teret, amelyet kommunista építmények, a szakszervezetek művelődési háza és tömbházak ölelnek körül.  

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2015. november 12. 09:36
Süss föl nap, Szent György nap... https://goo.gl/DRJdUA Ezt tényleg kitakarná a sárkány, itt látszik, mennyire szeresen illeszkedik a térhez.
atila68
2015. november 11. 22:35
Tíz éve nem voltam. Akkor tetszett.
adam
2015. november 11. 21:16
Jaj, politka, nyaff.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!