Halott lehet a lelőtt orosz gép egyik pilótája

2015. november 24. 16:13

Videót tett közzé felkelők egy csoportja arról, ahogy körbevesznek egy férfit, aki állításuk szerint a lelőtt orosz gép egyik pilótája. A férfi eszméletlennek tűnik a képeken.

2015. november 24. 16:13

Felfegyverzett katonák vesznek körbe egy férfit, aki állítólag annak az orosz repülőgépnek volt az egyik pilótája, amit kilőttek a törökök. A férfi a videón eszméletlennek tűnik, az arca pedig véresnek véraláfutásosnak. A körülötte álló férfiak boldognak tűnnek, és Allahot éltetik. Arabul beszélnek, türkmén akcentussal.

A Reuters szerint a videót egy felkelőkből álló csoport készítette, akik északnyugat Szíriában vannak. Jahed Ahmad, a 10-es parti dandárnak egy képviselője elmondta: a felkelők az AP-nek azt állították, hogy az egyik pilóta már a landoláskor halott volt. A pilótákat akkor támadták meg, amikor megpróbáltak leszállni az ejtőernyőikkel. Ahmad elmondta: az egyik pilótát egy lövés ölte meg, a másik pilóta sorsa egyelőre ismeretlen.

A videó alapján a felkelők egy olyan csoporthoz tartozhatnak, amely vagy az Iszlám Állam, vagy az al-Nuszra csoportot követi.

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2015. november 25. 10:53
http://www.atv.hu/kulfold/20151125-erdogan-eloszor-azt-sem-tudtuk-hogy-a-lelott-gep-orosz Erdogan szerint most már nem tudták, hogy orosz volt a lelőtt gép. Beszarás. >:-I
derakin
2015. november 25. 10:32
Lényeg az hogy nemzetközi szabályok alapján, légtérrendészeti szempontból elfogás kellett volna alkalmazni, ami persze nem zárja ki, hogy elfogást követően harci cselekményként leradírozzák az engedetlen gépet.
Syrius Black
2015. november 25. 09:00
"A férfi eszméletlennek tűnik a képeken." :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Szerintem kurvára halottnak tűnik.
derakin
2015. november 25. 08:33
Nem tudom ki mennyire van tisztában a hadijoggal, de idezem egy részét: "A veszélybe került repülõgép-vezetõk védelme Tilos a veszélyben lévõ légi jármûbõl kiugró személyeket az ejtõernyõvel történõ ereszkedés közben megtámadni. Az ellenséges területen történt földet érés után alkalmat kell nekik adni arra, hogy megadják magukat. Amennyiben a földet érés után megadják magukat, hadifogoly státusz illeti meg õket. Az ejtõernyõs alakulatok katonáira a levegõben történõ ereszkedésük során ez a védelem nem vonatkozik."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!