Az Air France dolgozóit keresték a bamakói terroristák

2015. november 23. 08:39

Az Air France személyzetét keresték azok a terroristák, akik pénteken támadtak meg egy szállodát Mali fővárosában, Bamakóban. Erről a hotel egyik biztonsági őre beszélt a Telegraphnak. A terroristák valószínűleg azt akarták megbosszulni, hogy Franciaország két éve hadműveletet folytat ellenük Észak-Maliban.

2015. november 23. 08:39

Az Air France személyzetét keresték azok az iszlamista terroristák, akik pénteken hajtottak végre túszejtő akciót Mali fővárosában egy luxusszállodában – mondta el a Telegraphnak a hotel egyik biztonsági őre. A fegyveresek megkérdezték az egyik biztonsági őrt, hogy melyik szobákban szállnak meg az Air France munkatársai. Az őr szándékosan egy másik emeletet mondott: mikor a terroristák erre rájöttek, visszamentek, és lelőtték az őrt.

A terroristák valószínűleg amiatt keresték a francia légitársaság dolgozóit, mert bosszút akartak állni amiatt, hogy Franciaország – a mali kormány kérésére – két éve hadműveletet folytat a terroristák ellen Észak-Maliban. Az Air France naponta kétszer közlekedik Párizs és Bamako között.

A támadás során húsz embert öltek meg a terroristák. A támadók közül kettőt lelőttek a rendőrök, hármójukat még keresik.

Az Air France nem erősítette meg, hogy kifejezetten a dolgozói lettek volna a célpontok, csak annyit közöltek, hogy személyzetük 12 tagját sikerült kimenekíteni a szállodából.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!