Republikánus elnökjelöltség: a fekete Carson megelőzte Donald Trumpot

2015. október 28. 13:25

Megelőzte a bevándorlásellenes milliárdost, Donald Trumpot az amerikai előválasztási küzdelemben a republikánus elnökjelölt-aspiránsok között a fekete idegsebész, Ben Carson, legalábbis a New York Times és a CBS felmérése szerint. Míg országosan Trump 22 százalékos támogatottságot tudhat magáénak, addig Carson támogatottsága 26 százalékra nőtt. Ugyanakkor a különbség a statisztikai hibahatáron belül van.

2015. október 28. 13:25

Az amerikai előválasztási közdelem első fordulóját megrendező Iowa állam után az országos támogatottságban is megelőzte Ben Carson idegsebész Donald Trump ingatlanmilliárdost a republikánus elnökjelölt-aspiránsok között – derült ki a The New York Times (NYT) és a CBS News kedden közzétett közvélemény-kutatásából.

Az előválasztáson szavazni készülő republikánusok között 26 százalékkal Carson a legnépszerűbb a 22 százalékon álló Trump előtt, igaz, a kettejük közötti különbség belül van a felmérés hibahatárán. A milliárdos valóságshow-sztár először került le a vezető helyről azóta, hogy a NYT és a CBS mérni kezdte az aspiránsok támogatottságát.

A többi rivális meg sem közelíti az éllovas párost: Marco Rubio floridai szenátor támogatottsága 8 százalékos, Jeb Bush volt floridai kormányzóé és Carly Fiorina volt HP-vezéré pedig egyaránt 7 százalékos. Egyformán 4 százalékon áll Rand Paul kentucky-i és Ted Cruz texasi szenátor, valamint Mike Huckabee, Arkansas volt és John Kasich, Ohio jelenlegi kormányzója.

A republikánus elnökjelölt-aspiránsok harmadik televíziós vitáját szerdán rendezik majd meg. A felmérés ismertetőjében a NYT rámutatott, hogy a korai közvélemény-kutatások rendszerint rendszerint még nem nyújtanak megbízható támpontot arra vonatkozólag, hogy ki nyeri majd el a párt hivatalos elnökjelöltségét.

Carson a Quinnipiac Egyetem csütörtökön közölt közvélemény-kutatása szerint 28-20 százalék arányban vezet Iowában, őket Rubio követi 13 százalékkal.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ElQurMinator
2015. október 28. 15:30
Ez szerintem merő hazugság. A sajtó puszta manipulálása. Kizárt, hogy Carson megverje Trumpot. Mellesleg tisztelem Carsont, mint tudós embert, de a politikába oroszlánok valók, nem juhok. A politika nem úgy működik, mint a tudomány. A tudomány az egy nagyon exact dolog, a politika nagyon nem. Meg elég volt egy Obamából. De 100x inkább Carson jöjjön, mint Clintonné.
kuwiq
2015. október 28. 13:58
Na ja, inkább egy idegsebész, mint egy exelnökfeleség, aki ráadásul erősen magyarellenes valamiért. Egy idegsebész tudja, mi az, hogy érzékenység, meg összetett rendszer, és hova vezethet egy rossz beavatkozás.
Maddox
2015. október 28. 13:56
Teljesen mindegy, ki az elnök, úgyis mind azt teszi, amit a fegyvergyárak és olajtársaságok mondanak neki.
Mich
2015. október 28. 13:56
Ez még persze változni fog - Carsonnak és Trumpnak is lejjebb kell csúsznia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!