Migránsappot fejlesztettek Szerbiában

2015. október 11. 09:06

A migránsok a telefonos alkalmazás segítségével megtudhatják, hogyan kérhetnek menedéket Szerbiában, hol vannak befogadóközpontok az országban, milyen jogaik vannak, milyen segítséget kérhetnek. Megtalálják a szálláshelyek és egészségügyi intézmények címeit, valamint rendelkezésükre áll a naprakész árfolyamlista és időjárás-jelentés is. Az applikáció arab, perzsa és angol nyelvű - írja az MTI.

2015. október 11. 09:06

A migránsok szerbiai útját segítő telefonos alkalmazást mutattak be Presevóban - írja az MTI a Vecernje Novosti című belgrádi napilapra hivatkozva, amely vasárnapi írásában beszámol az Asylum in Serbia (Menedék Szerbiában) nevű alkalmazásról, amelyet a menedékkérők védelmével foglalkozó központ fejlesztett ki. Rados Djurovic, a központ vezetője elmondta: ez az első ilyen alkalmazás Európában. 

A migránsok a program segítségével megtudhatják, hogyan kérhetnek menedéket Szerbiában, hol vannak befogadóközpontok az országban, milyen jogaik vannak, milyen segítséget kérhetnek. Megtalálják a szálláshelyek és egészségügyi intézmények címeit, valamint rendelkezésükre áll  a naprakész árfolyamlista és időjárás-jelentés is. Az applikáció arab, perzsa és angol nyelvű.

A migránsok mozgását a hétvégén esőzések nehezítették, emellett a szerb-macedón határ melletti presevói befogadóközpontban többször is volt áramkimaradás, ami miatt szünetelt a regisztráció. 

Macedónia felől naponta 2-4 ezer migráns érkezik Szerbiába, csütörtök reggel és péntek reggel között azonban a 24 óra alatt rekordnak számító mintegy hétezer ember érkezett a dél-szerbiai településre. Emellett egyre többen, körülbelül napi ötszázan lépnek be Szerbiába Bulgáriából is.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2015. október 11. 20:29
"Migránsappot fejlesztettek Szerbiában" Quelle surprise! Végül is, már csak ez hiányzott az illegális bevándorlásnak. ps.: Sőt, a kurva anyját annak a degeneráltnak is, aki képes "migránsappot" leírni.
kuwiq
2015. október 11. 17:36
Inkább egy migránsvisszafordító appot kéne gyártani. Európai körülményeket akarsz? Harcold ki odahaza!
Mystes
2015. október 11. 16:05
az app-ban a kötelességeik is benne vannak, meg a figyelmeztetés, hogy az illegális határátlépés olyan bűncselekmény, amit otthon sem engedhetnének meg maguknak?
pollip
2015. október 11. 11:45
Ingyen utaztatáshoz tényleg ez is alapjog az eu-ban. Remélem, térítésmentes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!