Háborús bűnök miatt indult vizsgálat Aszad ellen

2015. október 01. 09:23

Egy férfi ötvenezer fényképet csempészett Szíriából Franciaországba, melyeken főleg a Rakka börtönében fogvatartott és kínzott emberek láthatók.

2015. október 01. 09:23

Több mint ötvenezer fényképet csempészett ki egy egykor hivatásos tisztként dolgozó férfi Szíriából. A felvételeken a kormányerők által elrabolt és megkínzott, éheztetett emberek, valamint tizenegyezer ember holtteste láthatók. Ezen bizonyítékok nyomán indult eljárás Franciaországban Aszad elnök ellen, saját népével szemben elkövetett háborús bűnök miatt.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2015. október 01. 21:59
Jut eszembe az Abu Graib börtönben készült fotókollekció miatt megbukott valaki? http://www.antiwar.com/news/?articleid=8560
Akitlosz
2015. október 01. 17:50
Obama terroristái még rosszabbak (lennének).
OberEnnsinnen
2015. október 01. 17:10
Ez csak egy: "Togóban az ún. “gyarmati adó” mértéke hatalmas volt, 1963-ban az ország költségvetésének 40 százalékát tette ki. Az állam pénzügyi helyzete rendkívül instabillá vált, ezért Olympio úgy döntött, az afrikai valutaközösségi frank (FCFA) helyett az ország saját pénznemét fogja használni. 1963. január 13-án, három nappal azután, hogy az új pénzek nyomtatását megkezdték, Olympiot meggyilkolták. Az elnökkel állítólag Etienne Gnassingbe, egy veterán francia idegenlégiós őrmester végzett 612 dollárnyi jutalomért." "Modiba Keita, a Mali Köztársaság első elnöke is meg szeretett volna szabadulni a gyarmati valutától. 1968. november 19-én, Olympiohoz hasonlóan ő is egy ex-hadnagy áldozatává vált. A függetlenségi törekvések viharos időszakában a franciák számos alkalommal vetették be az katonaságukat, hogy eltávolítsák pozíciójukból a kellemetlenséget okozó afrikai vezetőket." "Az elmúlt 50 évben összesen 67 puccs történt 26 afrikai országban. Ezekből 16 állam volt francia gyarmat. 2008 márciusában a volt francia elnök, Jacques Chirac elismerte: “Afrika nélkül Franciaország a harmadik [világ] hatalom helyére csúszna a rangsorban.” De Chirac elődje, François Mitterand is megjövendölte már 1957-ben: “Afrika nélkül Franciaországnak nem lenne történelme a 21. században.” Jelenleg 14 afrikai országot kötelez a gyarmati szerződésük arra, hogy devizatartalékuk 85 százalékát a francia központi bankba, és ezzel a francia pénzügyminiszter ellenőrzése alá helyezzék. 2014-es adatok szerint Togónak és még 13 másik afrikai államnak kell gyarmati adót fizetnie Franciaország számára. Az ellenálló vezetőket vagy meggyilkolták, vagy eltávolították a pozíciójukból. Akik engedelmeskedtek, most a franciák pazar életmódját támogatják, mialatt a saját népük mélyszegénységtől szenved."
Morgen
2015. október 01. 15:54
Biztosan ő ölt meg minden áldozatot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!