Akár a hadsereget is bevetheti Izrael a civilek védelmében

2015. október 14. 10:12

Az izraeli biztonsági kabinet rendkívüli ülése után megszavazta Benjamin Netanjahu miniszterelnök intézkedési tervét az elharapódzó erőszak megfékezése érdekében. A terroristának minősített személyek házait lerombolják, növelik a rendőri jelenlétet és bevethetik a hadsereget is.

2015. október 14. 10:12

 Izrael keményen fellép a civilek védelmében. A Knesszet megszavazta Netanjahu merényletek megfékezését illető intézkedési tervét. A rendőrök így lezárhatják a kelet-jeruzsálemi arab negyedeket. A terroristáknak minősített személyek házait ezentúl nemcsak lerombolják, de építési engedélyt sem adnak ki többet arra a telekre, a tulajdonukat elkobozzák, izraeli lakhatási engedélyüket pedig visszavonják. Jóváhagyták a rendőri jelenlét növelését és a katonaság szükség szerinti bevetését is. Szerdán ezeknél is keményebb intézkedésekről dönthet a kabinet.

Az erőszak a múlt hónapban újult ki Ciszjordániában. Azóta 7 izraeli vesztette életét késelés vagy kődobálás következtében és 27 palesztint lőttek le az izraeli rendfenntartó erők. A videón láthatjuk amint a palesztin terroristák csúzlikkal lövik az izraeli hadsereget. John Kerry amerikai külügyminiszter hamarosan a Közel-Keletre utazik, hogy közvetítsen a felek között.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. október 15. 02:48
Az izraeli terrorerők, "rendőrök" 12-én Betlehemtől 2 kilométerre északra meglőttek egy 14 éves fegyvertelen palesztin gyereket, név szerint Hassan Manasreht. Feküdt a járdán, miközben a zsidók a halálát kívánták és sértegették. Sem az izraeli rendőrök, sem az izraeli mentősök nem segítettek neki. Megvárták amíg elvérzik. Úgy látszik, hogy az izraeli orvosok másra esküsznek fel, mint máshol. Csak erős idegzetűeknek: http://www.bestgore.com/execution/jew-terrorist-shoot-unarmed-14-year-old-cold-blood-leave-bleed-out/
zazriveczazseni
2015. október 14. 17:54
A hős palesztin http://www.atv.hu/belfold/20151014-18-ujabb-horrorvideo-kerult-elo-a-jeruzsalemi-veregzesrol/hirkereso
balbako_
2015. október 14. 15:04
Majd az európai jogvédőktől élén a TASZ-szal és Helsinki Bizottsággal kapnak a pofájukra a zsidók! Még hogy hadsereget bevetni!
zöldalma
2015. október 14. 14:52
Puha vagy Bibi, keményebben pörkölj oda a barbároknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!