Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Unatkozik, fázik, megutálta Finnországot a migráns Mohamed

2015. szeptember 26. 10:55

Otthagyná Finnországot több száz nemrég oda érkezett migráns, mivel túl hidegnek és unalmasnak találják az északi országot – számol be az AFP. „Mondjátok el a világnak, hogy utálom Finnországot. Túl hideg van, nincs tea, nincsenek éttermek, nincsenek bárok, nincs senki az utcákon, csak autók” – panaszkodik a 22 éves Mohamed. Egyes finneknek viszont a bevándorlás nem tetszik: vannak, akik Ku-Klux-Klan tagnak öltözve riogatják a migránsokat.

2015. szeptember 26. 10:55
Az AFP hírügynökség (via 444) riportot készített Finnországban olyan migránsokról, akik máris megunták a skandináv világot. A cikk szerint több száz, főleg iraki migráns fordulna vissza Finnországból, mert túl hideg és unalmas számukra sz északi ország. A finn hivatalok szerint növekszik a visszavont menedékkérelmek száma.
 
„Mondjátok el a világnak, hogy utálom Finnországot. Túl hideg van, nincs tea, nincsenek éttermek, nincsenek bárok, nincs senki az utcákon, csak autók” – mondta a 22 éves Mohamed az észak-finnországi Tornio városában. A riporter talált még 15 iraki migránst is, akik már a Svédországba induló buszra várnak. „Finland is no good” (Finnország nem jó) – állították egybehangzóan. 
 
A cikk kitér arra, hogy Svédországban nagyobb migráns közösségek vannak, miközben Finnországban jóval nagyobb társadalmi ellenállás van a nagyfokú migrációval szemben, sőt, folyamatos tiltakozások zajlanak ellene – Ku-Klux-Klan tagoknak öltözött tüntetők is megjelentek már. Finnországba eddig 14 ezer migráns érkezett, az év végéig 30 ezret várnak. Már ha addig vissza nem fordul a többségük.

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cserebogár
2015. szeptember 27. 13:04
Egy kis fin vodkával meg kell kínálni őket, és máris jobb kedvűek lennének. Utána társasutazást keretében fél év lapföldön. Megtanítani őket jégkunyhót készíteni, és fókavadászatot rendezni. Ja, és közben megkeresztelni mindet a jeges tengerben. (A képen a fehér ruhás pap biztos örömmel közreműködne benne.)
Akitlosz
2015. szeptember 26. 23:10
"Túl hideg van, nincs tea, nincsenek éttermek, nincsenek bárok, nincs senki az utcákon" Talán mert túl hideg van utcán bulizni.
Brigadéros
2015. szeptember 26. 22:31
Milyen jó nekik, hogy ők kedvükre válogathatnak, hogy melyik ország tartsa el őket...:(
ciseaux
2015. szeptember 26. 22:22
"Túl hideg van, nincs tea, nincsenek éttermek, nincsenek bárok, nincs senki az utcákon, csak autók” – panaszkodik a 22 éves Mohamed." Perkele! Érdekes! Mohamed, aki 22 éves, és foglalkozását tekintve muszlim menekült, aki végre eljut a béke és nyugalom egyik skandináv zugába, ahol "befogadták", már nosztalgivál gondol óhazájára, azokra a finom teákra, jó éttermekre, bárokra, meg a sok emberre az utcákon... Lévén Mohamed muszlim, ezért elvileg nem vehet részt a finnek egyik nemzeti sportjában, az ivásban, ami eleve értelmezhetetlenné teszi a "bárok" utáni sóvárgását, valószínűleg se Bagdadban, sem Kabulban, se Damaszkuszban nem a sörök széles választéka, a vodka, a finom borok és whisky-k tették felejthetetlenné a migráció előtti csodálatosan mozgalmas életét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!